Ο ζωγράφος Διονύσης Καμπόλης και η παιδαγωγός Γκέλυ Τζαμουράνη θα υποδεχτούν και φέτος τα παιδιά στο εργαστήρι ζωγραφικής για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Θα εμπνευστούν από τις παραστάσεις των αγγείων, τα ειδώλια και τα διακοσμητικά μοτίβα της έκθεσης ‘Αρχαία Ελληνική Τέχνη: Μια ιστορία με εικόνες’ και θα αποτυπώσουν με τη φαντασία τις δικές τους εικόνες.

Τα παιδιά θα ‘συναντηθούν’ δημιουργικά με τις περιοδικές εκθέσεις για τον Νεολιθικό Πολιτισμό και το Βιβλίο ως έργο τέχνης. Στον τελευταίο κύκλο θα γνωρίσουν μεγάλους Έλληνες ζωγράφους και θα συνθέσουν το θέμα του καλοκαιριού με τέμπερες, χρώματα και την τεχνική του κολλάζ.

Στις τρεις συναντήσεις του Απριλίου τα παιδιά θα γνωρίσουν πώς τέσσερις από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα αποτύπωσαν στα έργα τους το καλοκαίρι. Παρατηρώντας τους πίνακες, που θα προβληθούν στο εργαστήριο, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν το φως, τη σκιά και τα χρώματα για να αποτυπώσουν στον καμβά το «καλοκαίρι των ονείρων» τους!

Στην πρώτη συνάντηση, θα δουν έργα του Παρθένη και του Παπαλουκά. Θα μελετήσουν τα χρώματα που χρησιμοποιούν και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη δικιά τους παλέτα χρωμάτων με πινέλα και νερομπογιές.
Στη δεύτερη συνάντηση, με αφορμή τη Γοργόνα του Μόραλη, θα δουν πώς οι Έλληνες ζωγράφοι απεικονίζουν στα έργα τους τοπία, ζώα, φυτά, πανέμορφα μυθικά πλάσματα. Σε αυτή τη συνάντηση θα ζωγραφίσουνε τις δικές τους εικόνες πάνω σε καμβά, όπως και οι ζωγράφοι.

Στην τελευταία συνάντηση, θα δουν έργα με θέμα τις καλοκαιρινές διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό και θα επιλέξουν τα υλικά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Δεν χρειάζεται να φέρετε αντηλιακά, μπρατσάκια και βατραχοπέδιλα… μόνο την φαντασία σας και την καλή σας διάθεση για να περάσετε τρία υπέροχα μεσημέρια.

Πληροφορίες
Σάββατο 2, 9, 16 Απριλίου, 13.00 – 15.00
Συμμετοχή για τις 3 συναντήσεις: € 50 (παρέχονται τα υλικά), € 40 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)

Απαραίτητη η παρακολούθηση όλου του κύκλου (3 συναντήσεις) και η κράτηση θέσης.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένων συμμετοχών.

Κρατήσεις θέσεων: 21072942290,
από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 13.00.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε το www.cycladic.gr.