Για άλλα τρία χρόνια ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο όμιλος Eurobank EFG και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τη Μαριάννα Λάτση και τον Ιωάννη Μάνο και αφορά στον κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου για παραγωγές μπαλέτου και όπερας.

Στο χαιρετισμό της η Μαριάννα Λάτση ανέφερε ότι η οικονομική υποστήριξη της πολιτιστικής σύμπραξης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου δεν εντάσσεται απλά στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της Τραπέζης και του Ιδρύματος, αλλά είναι μια δράση που «αγκαλιάστηκε από όλους μας ως πράξη ευγνωμοσύνης προς τον μεγάλο οραματιστή του πολιτισμού Χρήστο Λαμπράκη αλλά και ως χρέος προς την πατρίδα μας».

Τον προσεχή Μάρτιο και στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Σκάλα του
Μιλάνου, θα παρουσιαστεί το έργο Maria Stuarda του Gaetano Donizetti σε
σκηνοθεσία Pier-Luigi Pizzi, ενώ εντός του 2012 θα δούμε στην Αθήνα και
την πολυσυζητημένη παραγωγή Carmen του Georges Bizet σε σκηνοθεσία Emma
Dante.

Εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι, βασική παράμετρος στη χορηγική δράσης της Eurobank EFG είναι η προσφορά στην παιδεία και την εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση αυτή, θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το μαγικό κόσμο της όπερας.