Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια επιλογή των σημαντικότερων στατιστικών στοιχείων και αριθμών που χαρακτηρίζουν το φετινό αγώνα Monster Energy Grand Prix de France, 5ο γύρο της σαιζόν 2014.

83: Τόσοι είναι οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μετά τους 4 πρώτους αγώνες ο Tito Rabat. Πρόκειται για την υψηλότερη βαθμολογία που έχει πετύχει ποτέ αναβάτης στην ιστορία της Moto2, μετά τους 4 πρώτους αγώνες μιας σαιζόν.

59: Νικώντας στο ισπανικό GP της Jerez, ο Marc Marquez ανέβηκε για 59η φορά σε βάθρο ενός Grand Prix. Αν τερματίσει και στο γαλλικό GP στο βάθρο, θα γίνει ο 25ος αναβάτης στην εξηνταπεντάχρονη ιστορία των GP που θα έχει ανέβει 60 φορές στο βάθρο.

50: Νικώντας στην Jerez, ο Romano Fenati χάρισε στην ΚΤΜ την 50ή νίκη της στα Grand Prix. Την πρώτη νίκη είχε δώσει στους Αυστριακούς ο Casey Stoner, το 2004 στην Μαλαισία (GP125). Οι 50 νίκες της ΚΤΜ αναλύονται ως εξής ανά κατηγορία: 28 στην Moto3, 13 στα GP125, 9 στα GP250. Αυτός που έχει προσφέρει τις περισσότερες νίκες είναι ο Mika Kallio: o Φινλανδός έχει κερδίσει 7 φορές στα GP125 και 5 φορές στα GP250.

45: Τόσα ακριβώς είναι τα χρόνια που συμπληρώνονται την ημέρα του φετινού αγώνα στο Le Mans από τη νίκη του Γάλλου Jean Aureal. Εκείνη η νίκη στο Le Mans του 1969 ήταν η πρώτη στην ιστορία των GP για Γάλλο οδηγό (κατηγορία GP125).

6: Την Κυριακή του αγώνα στο Le Mans, συμπληρώνονται ακριβώς 6 χρόνια αφότου κέρδισε τον αγώνα των GP125 ο Mike di Meglio στην ίδια πίστα (2008). Ο di Meglio έγινε ο πρώτος Γάλλος που κατάφερε να κερδίσει αγώνα 125 στο Le Mans μετά τον Guy Bertin, το 1979.

4: Ο Dani Pedrosa έχει καταφέρει φέτος να ανέβει στο βάθρο και στους 4 πρώτους αγώνες της σαιζόν. Αυτό είχε να το πετύχει από το 2008. Αν ανέβει και στο βάθρο του Le Mans, ο Dani θα κάνει προσωπικό ρεκόρ, καθώς ποτέ στην καριέρα του δεν έχει καταφέρει να ανέβει βάθρο στους 5 πρώτους αγώνες μιας σαιζόν.

2: Ο ιταλός Romano Fenati κέρδισε τους δύο τελευταίους αγώνες της Moto3. Έγινε έτσι ο πρώτος ιταλός αναβάτης που κατορθώνει κάτι τέτοιο μετά το 2009. Τότε ήταν ο Andrea Iannone που είχε κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες των 125, τον πρώτο στο Κατάρ και τον δεύτερο στην Ιαπωνία. Αν ο Fenati κερδίσει και στο Le Mans, θα γίνει ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κατορθώνει να νικήσει σε τρεις συνεχόμενους αγώνες μετά τον Marco Melandri το 1999.

2: Η δεύτερη θέση του Dominique Aegerter (Moto2) στην Jerez είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Ελβετού στους 124 αγωνες που έχει ξεκινήσει. Ως την Jerez ο Aegerter είχε ανέβει άλλες τρεις φορές στο βάθρο, αλλά μόνον ως 3ος.

0:
Το βάθρο της Moto2 στην Jerez ήταν μια σπάνια περίπτωση στα τελευταία χρόνια, καθώς δεν περιλάμβανε κανέναν Ισπανό αναβάτη. Το τελευταίο βάθρο ενός GP -ανεξάρτητα κατηγορίας- χωρίς Ισπανό ήταν πάλι στη Moto2, πέρσι στο Silverstone, όπου είχε κερδίσει ο βρετανός Scott Redding, μπροστά από τον Takaaki Nakagami (Ιάπωνας) και τον Tom Luthi (Ελβετός).