Ποιος γνώριζε ότι κανένας αναβάτης που τρέχει για πρώτη φορά στη Laguna Seca δεν έχει κερδίσει; Πόσοι αγώνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που είδε αμερικανός αναβάτης το βάθρο;

Ενημερωθείτε για τις στατιστικές που ισχύουν μέχρι τον αγώνα των ΗΠΑ, τον 9ο του πρωταθλήματος MotoGP που γίνεται εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

40: Την ημέρα του αγώνα στη Laguna Seca συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Phil Read κέρδισε το 1973 το σουηδικό GP στην πίστα του Anderstorp και κέρδισε τον τίτλο στα 500 cc για πρώτη φορά σε ηλικία 34 ετών.

36: Έχουν περάσει 36 αγώνες MotoGP από την τελευταία νίκη αμερικανού αναβάτη. Αυτός ήταν ο Ben Spies που θριάμβευσε στο βρόχινο GP του Assen το 2011.

28: Η νίκη του Marc Marquez στον αγώνα της Γερμανίας ήταν η 28η φορά που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών σε GP. Είναι μόλις μία νίκη λιγότερη από όσες πέτυχε ο Loris Capirossi σε ολόκληρη την καριέρα του.

28: Την ημέρα του αγώνα στη Laguna Seca θα έχουν περάσει 28 χρόνια από την ημέρα που ο Freddie Spencer κέρδισε και τις δύο κατηγορίες, των 500 και των 250, στο Le Mans της Γαλλίας το 1985. Ήταν η τελευταία φορά που κάποιος οδηγός κέρδισε δύο κατηγορίες, τη μεγάλη και τη μεσαία ενός GP την ίδια ημέρα.

26: Έχουν περάσει 26 αγώνες MotoGP χωρίς έναν αμερικανό οδηγό στο βάθρο και συγκεκριμένα από το 2011 οπότε ο Ben Spies ήταν 2ος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Valencia. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς παρουσία Αμερικανού στο βάθρο των νικητών στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix από την εποχή που ο Kenny Roberts Jr. είχε δώσει τέλος σε ένα αντίστοιχο σερί 33 αγώνων κατά τον πρώτο αγώνα του 1999 στη Μαλαισία.

23: Θα είναι η 23η φορά που διεξάγεται αγώνας Grand Prix στις ΗΠΑ. Οι πρώτοι δύο, το 1964 και το 1965 έγιναν στην διάσημη Daytona. Οι περισσότεροι (14) έχουν γίνει στη Laguna Seca, πέντε ακόμη έχουν γίνει στην Ινδιανάπολη και ένας στην νέα πίστα του Austin.

6: Τους τελευταίους έξι αγώνες MotoGP στις ΗΠΑ έχουν κερδίσει οδηγοί της Honda. Η τελευταία νίκη οδηγού με άλλη εταιρεία σε GP των ΗΠΑ ήταν ο Jorge Lorenzo στη Laguna Seca το 2010.

4: Ο Marc Marquez κέρδισε στη Γερμανία για 4η συνεχόμενη χρονιά αλλά σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Το 2010 με 125, το 2011 και 2012 στην Moto2 και φέτος στα MotoGP. Είναι ο πρώτος οδηγός της σύγχρονης ιστορίας των GP που καταφέρνει να κερδίσει στην ίδια πίστα για 4 συνεχόμενα χρόνια και σε 3 διαφορετικές κατηγορίες.

4: O Jorge Lorenzo κέρδιζε την pole position στη Laguna Seca για τα 4 τελευταία χρόνια. Αν κατάφερνε να πάρει την pole και φέτος, θα ήταν μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία των MotoGP που καταφέρνει να αποσπάσει την pole position για 5 συνεχόμενα χρόνια στην ίδια πίστα. Μόνο ο Casey Stoner το έχει καταφέρει, στην πίστα της πατρίδας του, το Phillip Island.

2: Με το Dani Pedrosa και το Jorge Lorenzo να μην καταφέρνουν να πάρουν βαθμούς στο γερμανικό Grand Prix, οι μόνοι οδηγοί που έχουν απομείνει να έχουν βαθμολογηθεί και στους πρώτους 8 αγώνες είναι ο Andrea Dovizioso και ο Aleix Espargaro.

1: Η μόνη Honda που έχει ξεκινήσει από την pole position στη Laguna Seca ήταν εκείνη του Nicky Hayden το 2005.

0: Κανένας πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός του MotoGP δεν έχει κερδίσει στην Laguna Seca.