Σε επανάληψη, με διαφορά μερικών μέτρων μόνο, της προσπέρασης του Rossi στον Gibernau, στην ίδια πίστα, στην ίδια στροφή το 2005, ο Marc Marquez πέρασε τον Jorge Lorenzo από την εσωτερική. Ακούμπησε πάνω του και άρπαξε τη 2η θέση του βάθρου, ενώ ο πρωταθλητής του 2012 έμεινε 3ος να αναρωτιέται πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αυτές είναι οι πρώτες τους δηλώσεις μετά «Το Συμβάν» του αγώνα, που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τον νικητή και απόλυτο κυρίαρχο του αγώνα, Dani Pedrosa.

Marc Marquez: «Όταν είδα στην τελευταία στροφή ότι ο Jorge είχε ανοίξει λίγο την πόρτα, μπήκα. Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές στην ίδια στροφή. Το έμαθα βλέποντας τα βίντεο… Απλά λέω στον Jorge ότι λυπάμαι γιατί δεν ήταν αυτό που ήθελα, ποτέ δεν θέλεις κάτι τέτοιο, αλλά τελικά το πιο σημαντικό είναι ότι τερματίσαμε όρθιοι και οι δύο. Οπότε τελικά ήταν νομίζω μια ωραία μάχη για τους θεατές.»

Ο Lorenzo ήταν καταφανώς εκνευρισμένος μετά το συμβάν, αρνήθηκε μάλιστα να μιλήσει με τον Marquez στο παρκ-φερμέ και κατά τη διάρκεια της απονομής στο βάθρο. Αργότερα όμως παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθος που άφησε ελεύθερο χώρο στην τελευταία στροφή.

Jorge Lorenzo: «Λοιπόν, νομίζω ότι κάναμε έναν καλό αγώνα υπό τις συνθήκες που είχαμε, και με τη μοτοσυκλέτα που είχαμε. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα σε κάθε γύρο, σε κάθε στροφή. Πίεσα στο 100 τοις 100. Ακόμη η μοτοσυκλέτα μας δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πρέπει να τη βελτιώσουμε.»

«Όπως και νά ‘χει έκανα μόλις δύο λάθη. Στην εκκίνηση και επίσης στο τέλος, γιατί δεν έκλεισα λίγο περισσότερο την πόρτα. Όμως είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα, γιατί ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, πολύ προσηλωμένος και πολύ σταθερός».

Απολαύστε στις φωτογραφίες το προσπέρασμα και την σύγκρουση των δύο μοτοσυκλετών από δύο διαφορετικές γωνίες. Είναι φανερό ότι ο Marquez «δεν έστριψε», αφού έχασε το apex και κινείται στο μέσο της στροφής. Όμως έχει περάσει μπροστά.

Ο Lorenzo δεν έχει πού να πάει και πέφτει επάνω του. Στη συνέχεια ανακτά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και απλά παρακολουθεί τον Marquez να απομακρύνεται προς τη γραμμή του τερματισμού…