Με μια καινούργια εμφάνιση παραμένοντας όμως «κλασσικό» όσο ποτέ, το Ape Calessino 200 είναι μια καινούργια και πιο νεανική έκδοση του αγαπητού τρίκυκλου οχήματος μεταφοράς επιβατών.

Σχεδιασμένο σαν εξέλιξη του Ape, του μικρού εμπορικού οχήματος λανσαρισμένου το 1948, το Ape Calessino γρήγορα έγινε ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ και του αυθορμητισμού. Το Ape έβαλε πάλι σε κίνηση τις μεταφορές και τις μικρές επιχειρήσεις στην Ιταλία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έχει πουλήσει πλέον περισσότερα από δυο εκατομμύρια μονάδες από τη δημιουργία του.

Με στόχο τις μικρές επιχειρήσεις και ιδανικό για τη μεταφορά αγαθών ακόμα και στους περιορισμένους χώρους των πιο στενών δρόμων, το Ape θεωρείται μια εναλλακτική λύση μεταφοράς ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της ιταλικής οικονομικής ανάπτυξης, το Ape Calessino, έφερε την ευκολία στις μεταφορές προσώπων και έγινε κομμάτι του τοπίου σε μερικά από ωραιότερα μέρη της χώρας, στις ιστορικές πόλεις και στη μεσογειακή ακτογραμμή.

Στη δεκαετία του 1950, η διαχρονική γοητεία του Ape Calessino έγινε πιο ισχυρή με την εμφάνιση στη ταινία «La Dolce Vita». Συνδέθηκε όχι μόνο με τους αμερικάνους αστέρες του κινηματογράφου που περνούσαν τις διακοπές του στη Bel Paese και στις μεσογειακές παραλίες, αλλά και με την προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τους paparazzi, που συχνά τους φωτογράφιζαν πάνω στο Ape Calessinο με το οποίο έκαναν τις βόλτες τους στο θέρετρο.

Το Ape Calessino έγινε ένα αναπόσπαστο μέρος της υψηλής κοινωνίας σε θρυλικά μέρη όπως το Forte dei Marmi, οι Κάννες, το Κάπρι αλλά και τα ελληνικά νησιά. Γιορτάζοντας τη χρήση σαν όχημα μεταφοράς επιβατών και τον μοναδικό συνδυασμό του στυλ με πρακτικότητα, το Ape Calessinο ξαναγεννήθηκε το 2000 ενώ μια ηλεκτροκίνητη έκδοση παρουσιάσθηκε το 2010.

Το καινούργιο Ape Calessinο 200 είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει άνετα δυο επιβάτες και τον οδηγό. Είναι ένα πρωτότυπο όχημα, που ξεχωρίζει με την πρωτότυπη προσωπικότητα του και τον ξεχωριστό σχεδιασμό.

Η αναδιπλούμενη οροφή είναι μια πρόσκληση για την απόλαυση του καθαρού αέρα και του τοπίου ακόμα και κατά τη διάρκεια των συντομότερων διαδρομών, ενώ ο ισχυρός τετράχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας του επιτρέπει να κινείται με οικονομία και άνεση ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους.

Με τις καινούργιες, πιο συμπαγείς διαστάσεις, είναι ευκίνητο και ευέλικτο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή κατάσταση.

Έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έναν τετράχρονο κινητήρα 200 κ.ε. ενώ είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα για το αμάξωμα: Western Red, Arctic White και Charming Blue.

Οι τέσσερις πόρτες και η εύκολα ανοιγόμενη οροφή από μαλακό υλικό είναι κατασκευασμένες από αδιάβροχο πλενόμενο ύφασμα σε μπεζ χρώμα και στήνονται σε ένα πλαίσιο από χρωμιομένους ατσάλινους σωλήνες.

Οι θέσεις, στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα της οροφής και των θυρών, είναι εφοδιασμένες με ζώνες μέσης για τον οδηγό και τους δυο επιβάτες. Παράλληλα διασφαλίζεται η άνεση των επιβαινόντων με θήκες από μουσαμά στις πόρτες για τη μεταφορά μικροαντικειμένων και τον αποθηκευτικό χώρο μεγάλης χωρητικότητας κάτω από τη θέση του οδηγού.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια Ape κινείται από ένα νέο τετράχρονο βενζινοκινητήρα της Piaggio 200 κ.ε. που παράγει 10 ίππους ενώ διαθέτει ένα κλασικό κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων και όπισθεν.

Το όχημα οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου (Β’ κατηγορίας), εφ’ όσον αυτό έχει εκδοθεί πριν τις 19 Ιανουαρίου 2013, και με δίπλωμα μοτοσυκλέτας (κατηγορίας Α) από τους οδηγούς που απέκτησαν το δίπλωμα μετά από αυτή την ημερομηνία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Ape Calessino 200:

Κινητήρας

197 cc, τετράχρονος, βενζίνης

Μεγίστη Ισχύς

10,0 ΗΡ @ 3750 σ.α.λ.

Σύστημα ψύξης

Αερόψυκτος

Κιβώτιο

4+1

Φρένα

Διπλό κύκλωμα, εμπρός και πίσω ταμπούρα

Ανάρτηση εμπρός

μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ με ελικοειδές ελατήριο

Ανάρτηση πίσω

Ανεξάρτητα ψαλίδια με λαστιχένια ελατήρια και αμορτισέρ

Ελαστικά

4.00* – R8 * C 70N 6PR

Μήκος

2700μμ

Πλάτος

1335μμ

Υψος

1780μμ

Μεταξόνιο

1920μμ

Ακτίνα στροφής

3000μμ

Μετατρόχιο (πίσω)

1140μμ

Απόβαρο (στεγνό)

350χλγ

Μεικτό βάρος

610χλγ

Ρεζερβουάρ

10,5 λ

Μέγιστη ταχύτητα

55 χλμ/ω