H Alstare Ducati παρουσίασε τα επίσημα αγωνιστικά της χρώματα για τη σαιζόν 2013. Και όπως είναι λογικό για μια ομάδα που στηρίζεται άμεσα και έντονα από το εργοστάσιο της Μπολόνια, κυριαρχεί το κόκκινο. Μοτοσυκλέτα είναι η 1199 Panigale R και αναβάτες οι Carlos Checa (πρωταθλητής WSBK 2011) και Ayrton Badovini.

Η ομάδα που στην ουσία είναι η παλιά, έμπειρη Batta η οποία μετονομάστηκε σε Alstare όταν συνεργάστηκε με την Suzuki τρέχοντας τα GSX-R1000, δεν διαθέτει χορηγό τίτλου. Ωστόσο στα λογότυπα του φέρινγκ φιγουράρουν ευδιάκριτα τέσσερα ονόματα σε ικανές διαστάσεις.

Είναι της Energy T.I. μιας ιταλικής εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (η ίδια υποστηρίζει τον Andrea Iannone στα MotoGP), της ΤΙΜ, εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέλειψε την Ducati στα MotoGP για να ενισχύσει την προσπάθεια της… Ducati στο Παγκόσμιο Superbike (!), της FIAMM, κατασκευάστριας μπαταριών και
της εταιρείας power αναψυκτικών FICC. Η τελευταία είναι νεοφερμένη στην αγορά των συγκεκριμένων ποτών και πέρσι ήταν χορηγός του Davide Giugliano. Λέγεται πως είναι συμφερόντων του Flavio Briatore, πρώην αφεντικού της ομάδας Renault F1.

«Είναι λογικό να νιώθω ικανοποίηση και αισιοδοξία με μια τέτοια ομάδα, με μια τέτοια μοτοσυκλέτα, με δύο εξαιρετικούς αναβάτες και μια πλειάδα χορηγών και φίλων που θα μάς στηρίξουν στην απαιτητική σαιζόν μπροστά μας. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μικρή, αλλά οι συνεργάτες μας και η εμπιστοσύνη της Ducati μάς δίνουν τα κίνητρα και τη δύναμη να τα βγάλουμε πέρα. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε εμάς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπληρώσουμε το πάθος και τον σεβασμό τους», δήλωσε ο Νο1 της ομάδας, Francis Batta.