Το πολλά υποσχόμενο «Σιρκουί της Ουαλίας» (Circuit of Wales) ξεπέρασε τα εμπόδια για την υλοποίησή του και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έναρξη της κατασκευής του.

Έπειτα από δημόσια διαβούλευση 8 ημερών αποφασίστηκε να εγκριθούν η απαλλοτρίωση της έκτασης για τη χωροθέτηση και κατασκευή της πίστας και η αναδιανομή δημόσιας γης στους δικαιούχους.

Το αίτημα της αναδιανομής δημόσιας γης εγκρίθηκε βάσει επιπλέον έκτασης 320 εκταρίων ή περίπου 800 στρεμμάτων, τα οποία θα αναδιανεμηθούν σε εκείνους που απαλλοτριώθηκε η γη τους. Το συνολικό όφελος από την ανταλλαγή γης ενισχύει τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Μετά την έγκριση και την αδειοδότηση της μελέτης, το Σιρκουί της Ουαλίας πλέον αναμένει την έγκριση της χρηματοδότησης. Οι επικεφαλής της αναδόχου εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή δήλωσαν ότι έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων στερλινών, με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται, σύμφωνα με το BBC, από Ασιάτες επενδυτές.

Οικονομικοί αναλυτές βρίσκονται σε διερευνητική φάση, κατά την οποία ελέγχουν με μαθηματικό τρόπο την «αποδοτικότητα» της επένδυσης, όσον αφορά στη μακροβιότητα και στα προσδοκώμενα κέρδη.

Η κατασκευή της πίστας έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Διαδίκτυο. Οι εργασίες έχουν ανατεθεί στην Ισπανική κατασκευαστική εταιρεία «FCC», η οποία διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία από τη βελτίωση και την ανακατασκευή της πίστας στο Jerez…

Συνειρμοί και όνειρα απαγορεύονται…

walles01 walles03 walles04

Θανάσης Χούντρας