Κλάματα, γέλια και δυνατές μονομαχίες παρακολούθησε το τηλεοπτικό κοινό στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Survivor με την ομάδα των Κόκκινων να κερδίζει την ασυλία ισοφαρίζοντας σε 1-1, και οι Μπλε κλήθηκαν να ψηφίσουν κι έβγαλαν στον τάκο τον Θοδωρή Τουρκογεώργο.

Αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να έχει θετική εξέλιξη για την Άιρα Αντομαϊτίτε διότι αν το τρίτο άτομο προς αποχώρηση είναι άνδρας τίθεται εκτός κινδύνου γιατί οι μονομαχίες θα είναι μεταξύ ανδρών.

Η ίδια στην αρχή του επεισοδίου συμφώνησε με τους συμπαίκτες της πως ήταν δίκαιη απόφαση να βγει για 4η φορά υποψήφια προς αποχώρηση: «Τέταρτη φορά υποψήφια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι πως σε μια εβδομάδα κι ενώ έχουν στενέψει τα περιθώρια για το ποιον θα ψηφίσουμε κι είναι δύσκολο να ανεβάσω τα ποσοστά μου και να αποδείξω ότι είμαι καλύτερη παίκτρια κλπ, γιατί είμαστε πέντε κοπέλες και οι δύο ήταν εκτός, οπότε ήταν λίγα τα run που παίζαμε».

Από την άλλη πλευρά στην καλύβα των Μπλε η Ασημίνα έδειχνε ανήσυχη για τον τραυματισμό που την κρατάει εκτός αγωνισμάτων ενώ η Σταυρούλα Χρυσαειδή έκανε μασάζ στον Τζέιμς Καφετζή.

Όταν έφτασε η ώρα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες συνάντησαν τον Γιώργο Λιανό, ο οποίος τους εξήγησε τον στίβο μάχης κι οι παίκτες έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να κερδίσουν την 2η ασυλία της εβδομάδας. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τους Κόκκινους στο τιμόνι αφού προηγηθήκαν με σκορ 7-3 όπως οι Μπλε ανέβασαν ρυθμούς και ισοφάρισαν 11-11 και σε ένα επεισοδιακό flage race η Δαλάκα κι ο Γκουλιέκας νίκησαν την Σταυρούλα και τον Φάνη κερδίζοντας τον τοτέμ ασυλίας.

Η Ασημίνα συνέχισε να δείχνει τον εκνευρισμό βάζοντας με την Σταυρούλα από την οποία έχασε κι άρχισε να φωνάζει πως θα φύγει από το παιχνίδι, δηλώσεις που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου του νησιού μην γνωρίζοντας ακόμη και η ίδια το μέλλον της στο ριάλιτι και ξέσπασε σε κλάματα.

Έπειτα η ομάδα των Μπλε μπήκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας επιλέγοντας να θέσουν υποψήφιο τον Θοδωρή Τουρκογέωργο, ο οποίος τόνισε: «Δεν με στενοχωρεί καθόλου. Δίκαιο αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα γιατί τώρα τελευταία δεν βοηθώ καθόλου την ομάδα μου αγωνιστικά. Φέρνω λίγες νίκες, οπότε ήταν μία σωστή πράξη της ομάδας μου γιατί πρέπει να κοιτάμε και μελλοντικά, όπως λέμε συνέχεια. Ελπίζω από εδώ και πέρα να τη βοηθήσω και να μη χάσουμε άλλη ασυλία αυτήν την εβδομάδα».