Απόψε, επιστρέφει η «Famagusta» στον «αέρα» του Mega και η σειρά που σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου συνεχίζεται μετά το καθηλωτικό φινάλε του α’ κύκλου. Η «Famagusta» μέσα από τα 8 νέα επεισόδια θα εξιστορήσει τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η σειρά πλέον θα προβάλλεται σε νέα ώρα και αντί για τις 21:00 που έβγαινε στον «αέρα» ο α’ κύκλος, τώρα θα ξεκινάει στις 22:40. Η αλλαγή στην ώρα προβολής της σειράς, κάθε άλλο παρά τυχαία ή αυθαίρετη είναι.

Η δραματική σειρά «Famagusta» βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες πόνου, προσφυγιάς και απώλειας όσων βίωσαν από κοντά τα δραματικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στο β’ κύκλο, η σειρά του Mega, ανοίγει νέο παράθυρο σε αυτές τις ιστορίες.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και στο τελευταίο επεισόδιο του α’ κύκλου, ορισμένες από τις μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα σκληρές και η δραματοποιημένη απεικόνισή τους είναι κατάλληλη για συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τελευταία μαρτυρία του Ελληνοκύπριου ο οποίος βιάστηκε στις τουρκικές φυλακές καθώς είχε σκοτώσει τον βασανιστή του συμπολεμιστή του.

«Μια μέρα ήμουν στο ντους μαζί με άλλους τρεις αιχμαλώτους. Μπήκε μέσα ένας αξιωματικός και διέταξε τους άλλους να φύγουν» είπε ο τραυματισμένος ψυχικά ήρωας στο τελευταίο επεισόδιο του α’ κύκλου της «Famagusta» και στην συνέχεια οι τηλεθεατές παρακολούθησαν καρέ – καρέ, σαν ανάμνηση την σκληρή σκηνή του βιασμού του. Προκειμένου η συγκεκριμένη σκηνή να είναι κατάλληλη για την ώρα που προβλήθηκε είχε υποστεί μοντάζ.

Στο β’ κύκλο της «Famagusta» αναμένεται να προβληθούν ακόμα πιο σκληρές αφηγήσεις πόνου και αγριότητας του πολέμου. Γι’ αυτό το λόγο, η σειρά μετακινήθηκε λίγο πιο αργά στην prime time του Mega, δηλαδή στις 22:40, ενώ άλλαξε και η σήμανση καταλληλόλητας, και έγινε κατάλληλη για τηλεθεατές άνω των 16 ετών.

Famagusta: Τι θα γίνει στα πρώτα επεισόδια

Στα πρώτα επεισόδια του β’ κύκλου της Famagusta οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τους καταυλισμούς που στήθηκαν στην ελεύθερη Κύπρο, μετά την τουρκική κατοχή για να φιλοξενήσουν τις χιλιάδες των εκτοπισμένων. Οι συντελεστές της σειράς κατάφεραν, μάλιστα, να εξασφαλίσουν τις σκηνές- καταλύματα που είχαν στηθεί πριν από 50 χρόνια για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν το τι συμβαίνει στις ζωές των ηρώων σήμερα, μετά την συνταρακτική αποκάλυψη στο φινάλε του α’ κύκλου.

Η συνάντηση που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια

Σκηνή από τα γυρίσματα με την συνάντηση που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στην σειρά

Η αποκάλυψη στο φινάλε του α’ κύκλου πυροδοτεί εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς και τα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά. Πώς θα αντιδράσει η Μαριάννα στην είδηση πως ο σύζυγός της (Στέφανος Μιχαήλ) είναι ο δράστης της δολοφονίας; Πόσο σύντομα θα πείσει ο Μάικλ να του μιλήσει η Χριστίνα (η βιολογική του μητέρα) για το ντοκιμαντέρ, πλησιάζοντας έτσι πιο κοντά στην αποκάλυψη της μεγάλης αλήθειας;
Σαφώς, η αθώωσή του για τον φόνο θα φέρει την οικογένεια Σέκερη και τον δημοσιογράφο πιο κοντά, ενώ ο Ανδρέας θα ζητήσει συγγνώμη από τον βιολογικό του γιο για το πάθος με το οποίο υποστήριξε την ενοχή του στο δικαστήριο.
Μάλιστα, στα επόμενα επεισόδια, οι τηλεθεατές θα δουν μια συνάντηση η οποία θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στη «Famagusta» αφού ο Ανδρέας και η Χριστίνα Σέκερη θα συναντηθούν με τον Μάικλ Κούρτη και τη μητέρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που εξασφάλισε το Newsbeast.

Τα γυρίσματα για τη σειρά συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 8 νέα επεισόδια του νέου κύκλου. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο σύνολο η σειρά αποτελείται από 24 επεισόδια.