Σαν κεραυνός έπεσε η ανακοίνωση του Λευτέρη στο Masterchef 2024, ο οποίος είπε ότι ο Άνχελ αποχωρεί από αρχηγός των γκρι, στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Η ομάδα της γκρι μπριγάδας αποφάσισε να καθαιρέσει τον Άνχελ από τη θέση του αρχηγού λόγω κακής απόδοσης: «Από χθες είμαστε στεναχωρημένοι από το σύνολο της απόδοσης και αυτό που σας φέραμε. Βάσει αυτής της ημέρας καθίσαμε και κάναμε μια κουβέντα πρώτη φορά σαν μπριγάδα και πήραμε την απόφαση ότι ίσως πρέπει να αφαιρέσουμε την κονκάρδα από τον Άνχελ», είπε ο Λευτέρης κατά τη διάρκεια του συμβουλίου.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Άνχελ που ξεκαθάρισε μάλιστα πως και ο ίδιος είχε σκοπό να παραιτηθεί από μόνος τους χωρίς να «πεταχτεί» ο Λευτέρης: «Είχαμε πολύ κακή απόδοση, δεν θέλω να κρυφτώ, νιώθω ότι είμαι υπεύθυνος. Τους είχα πει πως, αν δεν τους εμπνέω, μπορούν να με καθαιρέσουν. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Τους είχα πει κι από μόνος μου ότι θα παραιτηθώ, οπότε θα ήθελα να το κάνω σήμερα, ώστε να μπορώ να ψηφιστώ», αποκάλυψε ο παίκτης.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τον Άνχελ: «Παραιτείσαι ή σε καθαιρούν;», με τον ίδιο να παραδέχεται πως είναι και τα δύο και με τον Κώστα να σχολιάζει: «Η απόφαση είναι και συλλογική και ατομική».

Στο παιχνίδι μαγειρικής οι παίκτες συναντηθήκαν με τους κριτές την ώρα του συμβουλίου, όμως η μία καρέκλα ήταν άδεια λόγω της απουσίας του Σωτήρη Κοντίζα: «Πολύ καλησπέρα και καλωσήρθατε στο συμβούλιο της εβδομάδας. Είμαστε όλοι καλά; Εσείς είστε καλά, εμείς όμως δεν είμαστε όλοι καλά. Γιατί από ό,τι βλέπετε, για μία ακόμη φορά, λείπει η τρίτη καρέκλα. Λείπει ο Σωτήρης (σ.σ. Κοντιζάς). Είναι γνωστό ότι έχει έναν πάρα πολύ δυνατό οργανισμό, είναι η εποχή του που λείπει συνέχεια και αρρωσταίνει», είπε στους παίκτες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξηγώντας γιατί λείπει ο τρίτος κριτής του ριάλιτι.