Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: O Ορέστης δείχνει στην Αλκμήνη ότι δεν βλέπει σοβαρά τη σχέση τους. Αργότερα, εκείνη πηγαίνει από το γυμναστήριο και τον βλέπει σε ένα παρεξηγήσιμο ενσταντανέ με την Αριάδνη που την κάνει έξαλλη. Ο Ισίδωρος βάζει στον Μάνο να ακούσει έναν από τους καβγάδες του με την Αμαλία που ηχογράφησε η ίδια και τον στριμώχνει, απαιτώντας να της φέρεται με σεβασμό στο εξής.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του Μιλτιάδη. Όσα λέγονται φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον συνήγορο του Βαφέα, ο οποίος, για να κερδίσει χρόνο, υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και η ακροαματική διαδικασία διακόπτεται προσωρινά. Παρόλα αυτά, ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στον Στάθη ότι η θέση της Χάιδως σύμφωνα με την έκβαση της υπόθεσης είναι πολύ δύσκολη. Η σχέση του Μάνου με την Αμαλία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η γη της ελιάς: Τι θα δούμε απόψε στις 21:00 στην σειρά του Mega

Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις του Μάνου συνεχίζονται, αλλά όλοι τις αποδίδουν στην κούραση. Η Αριάδνη εξακολουθεί να έχει άσχημη διάθεση, αλλά η απρόβλεπτη επίθεση αγάπης που θα δεχθεί από τη Βασιλική θα την κάνει να αναθαρρέψει.

Η Μαργαρίτα ξεσπάει κατά της Θεοδώρας και της εξηγεί πως δεν έχει τις αντοχές να τη βοηθήσει να κόψει το αλκοόλ. Η Κούλα κινεί τις διαδικασίες και παίρνει τελικά 10.000 ευρώ από την Ασπασία, ώστε να αποκτήσει η Αρετή κινητό στη φυλακή. Παράλληλα, η δίκη της Χάιδως βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Λυκούργος στριμώχνει τον Βαφέα.