Εικόνες χάους και καταστροφής μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες από την περιοχή της Φυλής καθώς το πύρινο μέτωπο πλέον έχει φτάσει σε οικισμούς του Μενιδίου και των Αχαρνών. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν απευθείας ρεπορτάζ από τα σημεία καταγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων να σώσουν ότι μπορούν από τις φλόγες.

Χαρακτηριστική η στιγμή που κάτοικος φώναζε «βοήθεια» προς την κάμερα του Alpha μέσα από το σπίτι του με στόχο να τους τραβήξει το βλέμμα ώστε να ενημερώσουν τους πυροσβέστες που βρισκόντουσαν λίγο πιο πέρα, πως είχε αρπάξει φωτιά το σπίτι του.

Ειδικότερα, καθώς η κάμερα του Alpha κατέγραφε την κατάσταση στην Νταρδίζα Αχαρνών, o κάτοικος της περιοχής σηκώθηκε στη μάντρα της αυλής του και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια επειδή καιγόταν το σπίτι του.

Η δημοσιογράφος τον άκουσε και φώναξε στους πυροσβέστες να πάνε στο σπίτι για να προσπαθήσουν να το σώσουν από τις φλόγες. Οι πυροσβέστες μετέβησαν εκεί με μια μάνικα και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης.