Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βαγγέλης Δρίσκας στην Αθηναΐδα Νέγκα την εκπομπή «Καλύτερα αργά» στο Action 24. Ο αγαπημένος σεφ μίλησε για την διαδεδομένη αντίληψη ότι όλοι μαγειρεύουν καλά και για την κατανάλωση έτοιμου φαγητού.

«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει και από τις κοντινές μου παρέες και από συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό. Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που αφορά στους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα και ανακατέψουμε μια κατσαρόλα κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό αυτόματα μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ είναι τελείως ελεύθερη, δεν υπάρχει μια φόρμουλα, ότι φτιάχνεις διορθώνεται, στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο».

Ο Βαγγέλης Δρίσκας αναφέρθηκε στην ελληνική κουζίνα και τις επιρροές της.

«Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι. Τα ψητά. Το κρέας μιλάει στο dna των Ελλήνων. Ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι», ξεκαθάρισε.

«Δεν τα μαγειρεύω ποτέ, με αηδιάζουν και τα λυπάμαι μαζί»

Ο αγαπημένος σεφ τη «πρόδωσε» επίσης συνταγή που έχει δώσει και έχει «σπάσει ταμεία» ενώ πρόδωσε και εκείνο το υλικό το οποίο δεν αγαπά ιδιαίτερα να χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Δρίσκας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θέλω να πω ότι δεν μαγειρεύω ποτέ σαλιγκάρια. Δεν ξέρω να τα μαγειρεύω. Με αηδιάζουν και τα λυπάμαι μαζί. Θα μου πεις, βέβαια, και τα άλλα δεν τα λυπάσαι; Αυτά όμως τα λυπάμαι λίγο περισσότερο. Έχω φοβερή επιμονή για να πετύχει ότι μαγειρεύω. Ότι είναι δηλαδή να κάνω, θα το κάνω με επιμονή, μέχρι να πετύχει. Μπαίνω με πολλή σιγουριά. Μέχρι να βρούμε τις σωστές αναλογίες να την φτιάχνεις ξανά και ξανά μια συνταγή. Σε αυτό, τουλάχιστον, νιώθω μεγάλη ευθύνη όταν κάνω μια εκπομπή στην τηλεόραση ή όταν γράφω μια συνταγή για βιβλίο, περιοδικά, οτιδήποτε την δοκιμάζω αρκετές φορές μέχρι να ξέρω ότι ακριβώς η δοσολογία είναι σωστή και ακριβώς η διαδικασία, οι χρόνοι και ό,τι προτείνω θα έχουν ανταπόκριση και θα βγουν και σε αυτόν που θα την μαγειρέψει» και προχώρησε στην αποκάλυψη:

«Σπιτικός γύρος χοιρινός ή κοτόπουλο στον φούρνο, μια απλή πατέντα η οποία έσπασε τα ταμεία χωρίς να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό. Σίγουρα ο Έλληνας θέλει το βρώμικο στο σπίτι του» συμπλήρωσε, επίσης, ο Βαγγέλης Δρίσκας στο talk show του Action 24.

«Πλέον κάνω άλλη δουλειά»

Ο καταξιωμένος σεφ μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα και για τη νέα επαγγελματική σελίδα που έχει ανοίξει στη ζωή του ενώ αποκάλυψε και τη συγκίνηση που του έχει προκαλέσει η δοκιμή κάποιων πιάτων σε ένα ταξίδι του στην Ασία.

«Τα τελευταία χρόνια δεν θα με βρείτε σε κουζίνες. Ουσιαστικά μέχρι το 2000, που ξεκίνησα την τηλεόραση, ήμουν ενεργός μέσα στις κουζίνες, με καθημερινή δουλειά και τη ρουτίνα που είχαμε ως τότε. Το 2000 ξεκίνησε η τηλεόραση, τα σεμινάρια και άρχισα να διδάσκω και σε σχολή μαγειρικής. Οπότε άλλαξε η ζωή μου και δεν μου έμενε χρόνος να μπω και σε μία κουζίνα να μαγειρέψω», ανέφερε και συνέχισε:

«Ήταν ένα άλλο ταξίδι αυτό, επίσης συναρπαστικό και δημιουργικό. Έβγαλα ως τώρα 6 βιβλία, έκανα άπειρες εκπομπές, έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό με το «1000 Μίλια Γεύσεις». Πλέον βγάζω προϊόντα και ασχολούμαι με το εμπορικό τρόφιμο. Είμαι σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων. Σχεδιάζουμε τρόφιμα, τα οποία μετά κυκλοφορούν. Είναι μία πολύ ωραία διαδικασία, γιατί ξεκινάς από μία ιδέα και αυτή την κάνεις ένα βαζάκι στο σούπερ μάρκετ, που είναι ξεχωριστό».

Αποκάλυψε δε, και τη συγκίνηση που του έχει προκαλέσει η δοκιμή κάποιων πιάτων σε ένα ταξίδι του στην Ασία.

«Μου έχει τύχει να συγκινηθώ με φαγητό. Έκανα ανταπόκριση, όταν ήμουν στην Περσία, και πήγαμε σε ένα τέλειο εστιατόριο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά πιάτα της περσικής κουζίνας. Έβλεπα όλα αυτά τα μυθικά πιάτα, που όταν τα περιγράφεις δεν σου φτάνουν οι λέξεις. Όταν τα δοκίμαζα, ήταν συγκλονιστικά και έκλαιγα στο τηλέφωνο», περιέγραψε ο Βαγγέλης Δρίσκας.