Στις δικαστικές αίθουσες -και όχι μόνο- συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΡΤ «οι καρεκλοκένταυροί της ΝΕΡΙΤ», χρησιμοποιούν τη γνωστή τακτική των δικαστηρίων και των εκδικητικών επιθέσεων με δικολαβικά επιχειρήματα προκειμένου να μας εξουθενώσουν οικονομικά»!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ertopen.com, σήμερα το πρωί οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είχαν νέο ραντεβού στα δικαστήρια της πρώην στρατιωτικής σχολής της Ευελπίδων όπου θα εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΝΕΡΙΤ με τα οποία ζητά την «έξωση» της ΠΟΣΠΕΡΤ από τα γραφεία της.

«Σήμερα το πρωί λοιπόν αντί να δικάσουν την αίτηση τους, ΤΗΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ επί της έδρας! Χωρίς καμία ενημέρωση στους δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΣΗΕΑ , του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ και χωρίς καμιά δικαιολογία ! Και εκεί που υποθέσαμε ότι « ίσως έβαλαν μυαλό ή τους έπιασε το… φιλότιμο », όταν γυρίσαμε στα γραφεία μας βρήκαμε τοιχοκολλημένη ΝΕΑ ίδια αίτηση για προσωρινή διαταγή αυτή τη φορά όμως …στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου με ημερομηνία εκδίκασης την επόμενη ΤΡΙΤΗ 9/9/2014 ΣΤΙΣ 10.00» αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, έρχονται και καταγγελίες για προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ με μεγάλους μισθούς. «Οι διορισμένοι ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, εκτός από τους νομικούς, έχουν πολύ χρήμα για ξόδεμα σε ημέτερους και κάθε μέρα και νέα σκάνδαλα ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται, τελευταίο; Πρόσληψη με 25.000 € περίπου ( δεν περιέχονται τα ταξίδια εξωτερικού – εσωτερικού που… ίσως χρειαστούν) από την 01.09.2014 μέχρι την 31.05.2015 στελέχους της ΝΔ, πρώην υπαλλήλου ΕΡΤ και νυν συνταξιούχου (πριν από τις 11/6/2013) για συμβουλές! στις συμπαραγωγές της Νεριτ. Ο διοικητής Μακρυδημήτρης όπου του λένε …. γίνετε ΜΑΚΡΥ-ΧΕΡΗΣ» υπογραμμίζουν!