Πρωτοβουλίες για τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, η πρωτοβουλία του και οι επαφές που ξεκινάει στοχεύουν στο «να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που καθυστερούν την αυτόνομη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη» και «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται μετά και την εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο».

Ο κ. Καράογλου κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς την αρμόδια υφυπουργό, παρά τω πρωθυπουργώ, μέσων ενημέρωσης και κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το «πότε το ανταποκριτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί σε αυτόνομο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι», τη στέγασή του «καθώς οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ-3 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη», τη στελέχωση, την ενίσχυση του σήματος της ΝΕΡΙΤ σε ακριτικές περιοχές της Β. Ελλάδας, κ.α.

Ο κ. Καράογλου θα επιδιώξει να συναντηθεί με την αρμόδια υφυπουργό για το θέμα, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ και τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα με τον γενικό διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Τραϊανό Χατζηδημητρίου.

«Μετά την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, θεωρώ ότι θα έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα η τελετή εγκαινίων της 79ης Δ.Ε.Θ. να καλυφθεί ραδιοτηλεοπτικά από το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, το οποίο θα έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη» δηλώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου και καταλήγει: «Είμαι σίγουρος πως μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και διάθεση καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύντομα η λειτουργία του δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί πραγματικότητα και όχι ακόμη μια διεκδίκηση».