Αν είστε λάτρεις της σειράς «Ozark» και αναζητάτε σειρές με παρόμοιο σκοτεινό και «ωμό» τόνο τότε η συγκεκριμένη λίστα με τις τέσσερις συν μια προτάσεις του lordoftheseries.gr θα σας καθηλώσουν.

Βίαιες καταστάσεις στις οποίες οι χαρακτήρες μπλέκονται μεταξύ τους, ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα στην αστυνομία και τα καρτέλ, εκβιασμοί, αναγκαστικές αλλαγές ταυτότητας και φυσικά «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, κυριαρχούν στις συγκεκριμένες σειρές.

Bloodline

Τέσσερα ενήλικα αδέλφια στα Florida Keys αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τραύματα και μυστικά του παρελθόντος όταν ο αδερφός και “μαύρο πρόβατο” της οικογένειας επιστρέφει.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί και είναι διαθέσιμη στο Netflix, διαθέτοντας τρεις σεζόν με 33 επεισόδια. Πρωταγωνιστής είναι ο Kyle Chandler (Super 8).

Ομοιότητες: Η οικογένεια και τα μυστικά της είναι κεντρικό σημείο της πλοκής εδώ και θα θυμίσει σε αρκετούς το Ozark. Το setting επίσης σε έναν ειδυλλιακό προορισμό των ΗΠΑ είναι άλλη μία ομοιότητα.

Sneaky Pete

Ένας απατεώνας στα καζίνο, για να ξεφύγει από ανθρώπους στους οποίους χρωστάει, εμφανίζεται στην οικογένεια ενός πρώην συγκρατούμενο του, του Pete Murphy, «δανείζεται» ουσιαστικά την ταυτότητα του και γίνεται άλλος άνθρωπος. Όμως, οι κίνδυνοι στους οποίους πάει να μπλεχτεί είναι χειρότεροι από αυτούς που τρέχει να ξεφύγει.

Το δημιούργημα του Bryan Cranston (Breaking Bad) και του David Shore (House M.D) ολοκληρώθηκε μετά από τρεις σεζόν και 30 επεισόδια στην Amazon. Πρωταγωνιστής είναι ο Giovanni Ribisi (Avatar).

Ομοιότητες: Η αλλαγή ταυτότητας, τα μυστικά του παρελθόντος που εμφανίζονται στο παρόν και το κυνηγητό με μαφιόζους είναι αρκετά για να θυμίσουν το Ozark.

Narcos/ Narcos: Mexico

Ξεκινώντας από το Narcos, πρόκειται για μία σειρά που εστιάζει στον περιβόητο Κολομβιανό λόρδο των ναρκωτικών Pablo Escobar αλλά και σε άλλα καρτέλ ναρκωτικών της χώρας, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κατόπι του.

Το spin-off του, το Narcos: Mexico, επικεντρώνεται στην άνοδο του καρτέλ της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό, ενώ ένας αξιωματικός της DEA αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να «ξεσκεπαστούν» τα καρτέλ αυτά.

Η μεν μητρική σειρά έχει ολοκληρωθεί μετά από τρεις σεζόν και 30 επεισόδια ενώ το δε spin-off έχει ήδη δύο σεζόν και 20 επεισόδια, με την 3η να βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Στην πρώτη πρωταγωνιστεί ο Pedro Pascal (Game of Thrones) ενώ στη δεύτερη ο Diego Luna (Rogue One). Και οι δύο σειρές είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Ομοιότητες: Και οι δύο σειρές θίγουν ζητήματα εμπορίου ναρκωτικών και ισχυρών καρτέλ, κάτι που συμβαίνει και στο Ozark.

Fargo

Το Fargo είναι μία ανθολογική σειρά, που σε κάθε της σεζόν επικεντρώνεται σε διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορίες. Κοινός παρονομαστής όλων είναι η διαφθορά και η μαφία (σε ορισμένες).

Η σειρά του FX έχει τέσσερις σεζόν με 41 επεισόδια συνολικά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και 5η. Από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν περάσει οι Martin Freeman (τριλογία Hobbit), Chris Rock (Everybody Hates Chris) και Ewan McGregor (Trainspotting).

Ομοιότητες: Όπως προαναφέραμε, η μαφία, η διαφθορά και αυτός ο σκοτεινός τόνος κυριαρχούν και στο Fargo και στο Ozark.