Με σύσσωμο το έμψυχο δυναμικό της και με τη χρήση πληθώρας τεχνικών μέσων ,αλλά και συνεργασία όλων των καναλιών της, θα καλύψει η ΕΡΤ την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής. Από τις 6 π.μ. το πρωί περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι επί ποδός για να μεταφέρουν τον παλμό της εκλογικής αναμέτρησης, με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από τις περιφέρειες και τους δήμους όλης της χώρας.

Σε συνεργασία με την ΕΤ3, περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν δύο δορυφόροι, δέκα μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία ανά την επικράτεια.
Πολιτικοί, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι θα μεταφέρουν το σφυγμό της ημέρας, αναμένοντας το κλείσιμο της κάλπης.

Στις 7 μ.μ., με το κλείσιμο της κάλπης, σε απευθείας σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ αναμένεται ότι γύρω στις 21:00 θα υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους δήμους μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

Από το στούντιο θα σχολιάζουν τα αποτελέσματα, αλλά και το μήνυμα της κάλπης για την επόμενη μέρα υπουργοί, στελέχη κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και γνωστοί δημοσιογράφοι. Μέχρι το πρωί η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα.
πηγή: gossip-tv