Μεγάλωσε ως κορίτσι αλλά ένιωθε αγόρι και δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι. Όταν ήταν περίπου 15 ετών πήρε λοιπόν την απόφαση να προχωρήσει σε φυλομετάβαση. Πρόκειται για τον Θεόδωρο (Θέο) Μιχαήλ από την Κύπρο.

Όπως είπε ο Θέο ο οποίος ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη ήταν πολύ μικρός όταν κατάλαβε πως ζει σε λάθος σώμα.

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα αλλά το κύριο είναι πως βλέποντας τις τωρινές μου φωτογραφίες, βλέπω εμένα. Σε αντίθεση με τις παλιές μου φωτογραφίες που δεν έβλεπα τον εαυτό μου μέσα σε αυτές» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του και όπως εξήγησε άρχισε να παρατηρεί διαφορές με τα υπόλοιπα κοριτσάκια της ηλικίας του ήδη από τα χρόνια του Δημοτικού.

Η συνειδητοποίηση πως ένιωθε αγόρι ήταν μια εύκολη διαδικασία, ανέφερε και όπως αποκάλυψε ήταν κάτι που του προκάλεσε αρχικά αρκετό φόβο κυρίως γύρω από το πώς θα αντιδράσουν οι γύρω του και συγκεκριμένα των γονιών του. «Λίγο αργότερα διαγνώστηκα με κατάθλιψη και έτσι έπρεπε να συναναστραφώ περισσότερο με την οικογένειά μου για να μπορούν να με βοηθήσουν.

Η στήριξη των γονιών μου ήταν και από τους δυο η ίδια, όμως ο καθένας χρειάστηκε τον δικό του χρόνο για να αποδεχθεί και να αντιδράσει αναλόγως» είπε. «Η μητέρα μου μού έκανε πιο συχνά ερωτήσεις για να μάθει, ενώ ο πατέρας μου το περνούσε μόνος του και θα με ρωτούσε πιο σπάνια για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε ενώ επεσήμανε πως η στήριξη που έλαβε τον βοήθησε να μην λαμβάνει υπόψιν του η άποψη της κοινωνίας.

Περιέγραψε μάλιστα και το πώς αποφάσισε να προβεί σε φυλομετάβαση, κάτι που όπως είπε γνώριζε πως ήθελε από καιρό. «Ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω από μικρός. Απλά περίμενα να δώσω και εγώ λίγο χρόνο στην οικογένειά μου για να είμαι σίγουρος πως όταν ξεκινήσω και θα χρειάζομαι ακόμα περισσότερο τη στήριξή τους, θα την έχω και θα είναι και αυτοί έτοιμοι» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν το πήρα πάνω μου ότι έχω τη στήριξή τους και είπα ας προχωρήσω και θα με στηρίξουν όπως και να έχει».