Οι ειδήσεις του Mega, επτά συνεχόμενες χρονιές «πρωταγωνιστούν» με συνέπεια, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Σε μια κρίσιμη χρονιά, όπου έλαβαν χώρα καθοριστικά γεγονότα στην εγχώρια και διεθνή πολιτικο-οικονομική σκηνή, ο μεγάλος κερδισμένος της ενημέρωσης ήταν και πάλι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Με 872.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο (ή 25,7%) και διαφορά 250.000 τηλεθεατές, κάθε μέρα, από τον δεύτερο ΑΝΤ1 (7,1 μονάδες) οι ειδήσεις του Mega αναδεικνύονται για άλλη μια σεζόν σταθερή δύναμη. (Πίνακας 1).

Τη σεζόν 2012-2013 οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα έντονες τόσο στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο: από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης, τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τα νέα οδυνηρά μέτρα, τη «θύελλα» με τη λίστα Λαγκάρντ, έως την κυβερνητική κρίση για την ΕΡΤ και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ιταλία, η Κυπριακή οικονομική κρίση που ακολούθησε, οι βομβιστικές ενέργειες στον μαραθώνιο της Βοστώνης, ο εμφύλιος στη Συρία και ο κίνδυνος επέκτασής του είναι τα γεγονότα που κυριάρχησαν στη διεθνή ειδησεογραφία.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, μένει πιστό στις δημοσιογραφικές αξίες.

Με την Όλγα Τρέμη στην παρουσίαση τις καθημερινές, τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα και τους Γιάννη Πρετεντέρη, Παύλο Τσίμα, Μανώλη Καψή στον σχολιασμό και τη Μαρία Σπυράκη, τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Σοφία Δήμτσα και τον Γιώργο Παππού στο πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ.

Πίνακας 1:
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΕΖΟΝ 2012-2013 (3 Σεπτεμβρίου 2012 – 27 Ιουνίου 2013)

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA ΜΗΝΑ ΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ

Με διαφορά 6,9 μονάδων, τις καθημερινές, από τον δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1, οι Ειδήσεις του Mega σημείωσαν πρωτιά στον πίνακα τηλεθέασης και τον Ιούνιο με ποσοστό 26,6%.

Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά: