Ο ημιτελικός του Master Chef θα δείξει το δρόμο για το κορίτσι εκείνο που θα πάρει τον τίτλο της πρώτης Junior Master Chef και θα καταρρίψει το μύθο ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι μάγειρες από τις γυναίκες.

Αγωνία, ανυπομονησία αλλά και άγχος για το τελικό αποτέλεσμα, όλα υπάρχουν στο μενού του προτελευταίου επεισοδίου του παιδικού Master Chef.

Ανάμεσα σε κουτάλες, σάλτσες, ποδιές και μαγειρικά υλικά, η Λίλιαν, η Μαργαρίτα, η Έλσα και η Στεφανία κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό και να διεκδικήσουν τον τίτλο της Junior Master Chef .

Οι δοκιμασίες που θα κρίνουν ποιά δύο κορίτσια θα περάσουν στον τελικό του πρώτου Junior Master Chef θα είναι δύο: Η πρώτη θα στείλει στον τελικό την νικήτρια και η δεύτερη θα δώσει την ευκαιρία σε μια από τις άλλες τρεις να δοκιμάσει την τύχη της με μια συνταγή που θα της δώσει την τελευταία στιγμή το εισιτήριο για τη μεγάλη μέρα.

Η πρώτη δοκιμασία που χρειάστηκε να περάσουν τα τέσσερα κορίτσια αφορά μια νοστιμιά που αγαπούν όλα τα παιδιά : το χάμπουργκερ. Αυτό όμως που έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα τα παιδιά ήταν να μην φτιάξουν ένα ακόμα μπέργκερ όπως αυτά που παρασκευάζουν στα μαγαζιά αλλά να δώσουν μια πιο ”ελιτίστικη” και γκουρμέ νότα στη συνταγή τους…

Έχοντας σαν βάση τους και αφετηρία τα τρία βασικά υλικά, το ψωμί, τον κιμά και το αβγό και στη διάθεσή τους την αποθήκη του πλατό για να πάρουν όποιο άλλο υλικό θέλουν, βάλθηκαν να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα μπέργκερ που θα το ζήλευαν και οι πιο διάσημοι σεφ…

Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους κριτές ήταν ότι και οι τέσσερις έφτιαξαν πιάτα που ήταν ιδιαίτερα τόσο στη γεύση όσο και στην παρουσίαση ενώ εκείνη που τελικά ξεχώρισε και πήρε το πράσινο φως για τον τελικό, πέρασε με πολλή μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες.