Δραματικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σωτηρίας, με τον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών και επικρατέστερο υποψήφιο για την πρωθυπουργία, Λουκά Παπαδήμο, να θέτει δύο πολύ αυστηρούς όρους για να μετάσχει στο εγχείρημα.

Ο πρώτος : Η επέκταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξουν οι αντικειμενικές συνθήκες σταθερότητας για να πετύχει το έργο της και να μην αντιμετωπίσει τις διαλυτικές επιπτώσεις μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, που θα καταδίκαζε εξ αρχής το εγχείρημα σε αποτυχία, λόγω της πλήρους παραλυσίας του κρατικού μηχανισμού.

Ο δεύτερος: Η συμμετοχή περισσοτέρων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο εγχείρημα. Κάτι τέτοιο αφενός θα διασφάλιζε την ισορροπία στη λήψη των αποφάσεων, θα παρέκαμπτε την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις χρονοβόρες διαδικασίες συν – απόφασης για κάθε πτυχή της ακολουθουμένης πολιτικής, και θα έστρωνε τον δρόμο για μια πιο ήπια μετάβαση στο κυβερνητικό σχήμα, που θα προέκυπτε από τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του 24h.gr, οι αξιώσεις Παπαδήμου δεν βρίσκουν σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία. Οι διαπραγματεύσεις λοιπόν συνεχίζονται.