Η σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στο θέμα του Κυπριακού καθώς και η χθεσινή κατάθεση χαρτών κυριαρχούν στο κυπριακό Τύπο.

«Η Χαραυγή» γράφει για διάσκεψη «ορόσημο», η οποία θα έχει «καυτή ατζέντα» κα αναφέρει: «Χάρτης με επιστροφή 91.000 υπό ελλληνοκυπριακή διοίκηση. Μία συν τρεις συγκλίσεις στη διακυβέρνηση».

kupriakeefhmerides3

«Η Αλήθεια» κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» και σημειώνει ότι ξεκινά σήμερα η «πολυμερής διάσκεψη» για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Προστίθεται ότι υπάρχει προβληματισμός από τη νέα διαρροή για τις θέσεις μας στο εδαφικό. Αναφέρεται επίσης: «Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών» και αναφέρεται σε δημοσκόπηση, που δείχνει ότι είναι «πιο κοντά στη διζωνική διοικοινοτική ομοσπονδία οι Τουρκουκύπριοι. Ενιαίο κράτος θέλουν οι Ελληνοκύπριοι, αλλά δέχονται και ομοσπονδία».

kupriakeefhmerides5

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης»: «Προ των πυλών το τελικό deal. Έπεσαν οι χάρτες, σήμερα η ασφάλεια και έπεται συνέχεια» « Τουρκοκυπριακός χάρτης: 29.2 %, χωρίς Μόρφου, και επιστροφή 65.000 προσφύγων. Ελληνοκυπρακός χάρτης: 28.2%, με Μόρφου , Καρπασία , Κυθρέα και Αμμόχωστο» γράφει δημοσίευμα.

kupriakeefhmerides2

«Η Σημερινή» έχει τίτλο: «Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό. Σήμερα στη Γενεύη κρίνεται η τύχη των συνομιλιών για λύση».

kupriakeefhmerides4

«Ο Φιλελεύθερος»: «Χάρτης 29.2% χωρίς Μόρφου – Δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά η πρόταση Ακιντζί και κατέθεσε γραπτώς παρατηρήσεις».

kupriakeefhmerides1

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρεται στη κατάθεση χαρτών στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και την «ιστορική» διάσκεψη της Γενεύης η οποία αρχίζει σήμερα.

kupriakeefhmerides6