Επίθεση στη ΝΔ έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις Τηλεοπτικές Άδειες, ενώ τόνισε ότι «οι σταθμοί και το πολιτικό σύστημα βολεύτηκε σε μία κατάσταση γκρίζων ζωνών. Ήταν απολύτως παράνομο να μην υπάρχει άδεια. Για να κάνεις τηλεόραση πρέπει να έχεις άδεια. Αυτό για 30 χρόνια δεν γινόταν».

Μιλώντας στον Realfm είπε πως έχει παραγγείλει ένα καινούργιο φοριαμό στο γραφείο του για να στοιβάζει τα έγγραφα που του στέλνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εξαντλώντας τις νομικές διαδικασίες.

Σε ότι έχει να κάνει με το αίτημα των νέων καναλαρχών να μην πληρώσουν την πρώτη δόση πριν την απόφαση του ΣτΕ είπε: «Σε κανένα διαγωνισμό το δημόσιο δεν περιμένει το ΣτΕ. Το έχουμε ακούσει και πριν αυτό το επιχείρημα».

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι «απολύτως ορθή η απόφαση για τα 4 κανάλια» και σημείωσε ότι η συζήτηση για τις θεματικές άδειες θα γίνει στο μέλλον, αφού πρώτα τελειώσουν οι περιφερειακές άδειες.

Για το αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη να μην αφορά το πόθεν έσχες μόνο την πρώτη δόση, αλλά το σύνολο του ποσού, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, ενώ για τον κ. Καλογρίτσα είπε ότι: «Δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση στην εγγυητική επιστολή».