Ανησυχία σχετικά με πιθανές απολύσεις εργαζομένων με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς παράλληλα με τους τηλεοπτικούς, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Η ΠΟΕΣΥ, σε χθεσινή της ανακοίνωση ζητά την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των απωλειών θέσεων εργασίας και επισημαίνει ότι επιβάλλεται η νέα διαδικασία να περιλαμβάνει ρήτρες απασχόλησης με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατοχύρωση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τονίζει, επίσης, ότι η ρύθμιση του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν πρέπει να είναι αποσπασματική και η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τηλεοπτικών σταθμών θεματικών (ειδησεογραφικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών) τοπικής και εθνικής εμβέλειας.

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που η κυβερνητική απόπειρα ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου αποβεί σε βάρος των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων.