Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 22:00 το «Dragons’ Den» επιστρέφει στον τηλεοπτικό αέρα του Ant1 για 2η σεζόν. Ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης και η νέα ανανεωμένη ομάδα των Dragons είναι έτοιμη για νέες επενδύσεις.

Χάρης Βαφειάς, Λέων Γιοχάη, Demetrios Mallios, Τάσος Οικονόμου, Λιλή Περγαντά και Μαρία Χατζηστεφανή θα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις και θα αναζητήσουν την πιο επικερδή συμφωνία με τους επιχειρηματίες που θα βρεθούν στο πλατό.

Το απόγευμα της Τετάρτης (10/01), ο Σάκης Τανιμανίδης και οι 6 Dragons συνάντησαν τους τηλεοπτικούς συντάκτες για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης λίγο πριν την πρεμιέρα του επιχειρηματικού σόου.

Οι «παλιοί» Dragons απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων εξομολογήθηκαν πως μέχρι στιγμής, δεν έχουν profit από τις επενδύσεις που έκαναν στον πρώτο κύκλο του Dragons’ Den όμως ήδη έχουν δει τα πρώτα έσοδα τονίζοντας πως «είναι νωρίς ακόμα».

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τανιμανίδης πήρε το λόγο και εξήγησε πως: «Ούτως η άλλως, σε οποιαδήποτε επιχείρηση όταν γίνεται μια επένδυση για να ωριμάσει αυτή η επένδυση και να βγει profit πρέπει να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς τελειώσαμε τον Απρίλιο – Μάιο. Μέχρι να κλείσει το deal, μέχρι να μπουν τα λεφτά, φτάσαμε καλό Σεπτέμβριο. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 μήνες δηλαδή αν έβγαζαν λεφτά, δεν θα ήταν το Dragons’ Den, θα ήταν το Κρατικό Λαχείο!».

Τι ψάχνουν οι Dragons

Ο κάθε Dragon είναι έτοιμος για σκληρές διαπραγματεύσεις και ψάχνει κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Μάλλιος ψάχνει για τον φιλόδοξο επιχειρηματία που θα έχει μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνει και η «ιδέα του να έχει… πόδια» όπως χαρακτηριστικά λένε και στην Αμερική ενώ ο Χάρης Βαφειάς ψάχνει τη φλόγα στα μάτια όσων θα εμφανιστούν μπροστά του για να του παρουσιάσουν τις ιδέες τους.

Οι επενδύσεις που δεν προχώρησαν

Όπως αποκάλυψαν οι Dragons που συμμετείχαν και στον πρώτο κύκλο του επιχειρηματικού σόου του Ant1, υπήρχαν επενδύσεις οι οποίες «έκλεισαν» στον «αέρα» όμως τελικά δεν προχώρησαν. Ένας από τους λόγους που οι επενδύσεις ενδέχεται να μην προχωρήσουν όταν κλείσουν οι κάμερες είναι τα «φουσκωμένα» – προς το καλύτερο – νούμερα τα οποία παρουσιάστηκαν προκειμένου να δελεαστούν οι επενδυτές.

Όταν όμως έφτασε η ώρα να ανοίξουν τα βιβλία και να βγουν τα νούμερα φάνηκαν τα πραγματικά νούμερα και οι επενδυτές είχαν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από τις επενδύσεις αυτές.

Σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, υπήρξε διαφωνία σχετικά με τα δικαιώματα των μετόχων με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης, επιχειρηματίας και ο ίδιος, τόνισε πως το ποσοστό ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι περίπου στο 50% σε σχέση με αυτό που προβάλλεται στην τηλεόραση. Αν για παράδειγμα, τόνισε, οι τηλεθεατές παρακολουθήσουν 10 συμφωνίες να κλείνονται στον τηλεοπτικό αέρα, οι 5 θα φτάσουν στην πλήρη ολοκλήρωσή τους.

«Το Dragons’ Den δεν είναι τηλεπαιχνίδι. Είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν, προφανώς ψυχαγωγικό σόου, το οποίο όμως είναι πραγματικό case, είναι πραγματικά business cases. Όταν μιλάμε για πραγματικά business cases και πραγματικά λεφτά και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι σίγουρες ότι θα προχωρήσει αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τανιμανίδης.

Το Dragons’ Den επιστρέφει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα