Με τα ευρωπαϊκά κύπελλα να αλλάζουν φορμάτ για τον κύκλο 2024-27 και τα παιχνίδια να αυξάνονται, η UEFA προβλέπει περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ο ανταγωνισμός για την ανάληψη των μεταδόσεων του Champions League, του Europa League και του Conference League βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα.

Για την ώρα τα δικαιώματα έχουν στην κατοχή τους η COSMOTE καθώς και το Mega, το οποίο μεταδίδει ένα παιχνίδι του Champions League κάθε Τετάρτη. Σήμερα (5/12) είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσουν φακέλους οι ενδιαφερόμενοι.

Όσο για το νέο κύκλο, το Champions League αλλάζει τρόπο διεξαγωγής και παρόλο που μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί παραπάνω από μια ομάδα στις 36 που θα λαμβάνουν πλέον μέρος στην αρχική του φάση και θα διεξάγεται στο στιλ της ελβετικής λίγκας, φαβορί παραμένει η COSMOTE. Άλλωστε, το τίμημα δεν είναι αμελητέο. Όπως προαναφέραμε η UEFA προβλέπει αυξημένα έσοδα κι έχει τάξει στις ομάδες παραπάνω ποσά σε χρηματικά μπόνους, ως απάντηση στη European Super League.

Το τρέχον συμβόλαιο της UEFA με τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυαξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια, οπότε με περισσότερα ματς να προσφέρονται και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις «μεγαλύτερες» ομάδες της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα περιμένει τουλάχιστον συμφωνία στα ίδια επίπεδα, αν όχι μεγαλύτερη.

Ο ανταγωνισμός

Βέβαια, με την UEFA να προσφέρει διάφορα πακέτα και το προϊόν να είναι άκρως ελκυστικό, η κούρσα μοιάζει να έχει ανταγωνισμό, καθώς ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκ νέου το Mega, ο Ant1, που με τη Formula 1 και προηγουμένως το Μουντιάλ 2022 έκανε άνοιγμα στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων και φυσικά η Nova, που ήδη έχει τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, La Liga) καθώς και τη Euroleague, μεταξύ άλλων.

Κι αυτές δεν αποκλείεται να μπουν στο… χορό για πακέτα του Europa League και του Conference League, όπου είναι πιθανότερο να υπάρχει μεγαλύτερη ελληνική παρουσία. Όσο για την ΕΡΤ αυτή μοιάζει να βρίσκεται στην… περιφέρεια των εξελίξεων. Οι αποφάσεις για το πού θα μεταδίδονται οι αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων από τη σεζόν 2024-25 ως και τη σεζόν 2026-27 αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο ως το τέλος του μήνα.