Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν έμεινε ικανοποιημένος με τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι και ασχολήθηκε με τους δημότες της περιοχής που ψήφισαν για δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο.

Να υπενθυμίσουμε πως στη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι η Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου έπαιξε εμβατήριο του ΕΑΜ, ενώ αναρτήθηκε και πανό για τον πόλεμο στο Ισραήλ που ανέφερε: «Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν», το οποίο φέρεται να ανήκει στην Ένωση Γονέων Χαλανδρίου.

Κατά τη διάρκεια του σχολίου του στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε, εμφανίστηκε ειρωνικός και αιχμηρός για τα όσα συνέβησαν στο Χαλάνδρι.

«Κάνετε ορισμένοι σαν τους Χαλανδριώτες. Ενοχλήθηκαν λέει, που έγινε η παρέλαση με το ΕΑΜ. Δεν ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ;», είπε στην αρχή κι έπειτα εκνευρισμένος ανέφερε στον Δημήτρη Οικονόμου που είπε πως αν ήταν εκείνος στην περιοχή θα πήγαινε. «Μπράβο, είσαι κι εσύ του ΕΑΜ», είπε ο δημοσιογράφος σ’ έναν από τους παρουσιαστές της εκπομπής «σπινιάροντας» το επιχείρημά του που αργότερα ενέπλεξε το ΕΑΜ, με την παρέλαση, τον πόλεμο στο Ισραήλ με την Παλαιστίνη.

«Θα κάνει ό,τι γουστάρει»

Έπειτα τόνισε: «Οι αστοί ψήφισαν τον δήμαρχο; Ε, ωραία τελείωσε! Αφού τον ψηφίσατε θα κάνει ότι γουστάρει», αναφερόμενος στον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

«Ο άνθρωπος είναι καλός δήμαρχος. Από εκεί ξεκινάμε. Για να τον ψηφίζει ο λαός κάτι ξέρει», σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου, με τον Άρη Πορτοσάλτε να λέει: «Θα έχει την παλαιστινιακή σημαία πάνω στο κοντάρι, θα έχει τους ύμνους του ΕΑΜ και θα κάνει παρέλαση το ’40 με το ΕΑΜ».

«Δεν είμαστε με τους λαούς;» του είπε ο Οικονόμου και τότε ο Άρης Πορτοσάλτε σημείωσε: «Με τον άνθρωπο είστε». «Με τους αμάχους της Παλαιστίνης… Είναι με τη Χαμάς ο δήμαρχος;», έκανε ο Άκης Παυλόπουλος, με τον Άρη Πορτοσάλτε να μην συνεχίζει τη συζήτηση.