Η Μάγισσα «προσγειώθηκε» στην συχνότητα του Ant1 και η Έλλη Τρίγγου «μαγεύει» κάθε βράδυ στις 21:00 το τηλεοπτικό κοινό. Η φιλόδοξη σειρά του σταθμού του Αμαρουσίου η οποία έχει κοστίσει πάνω από 10.000.000 ευρώ ρίχτηκε δυναμικά στην τηλεοπτική αρένα και από το πρώτο μονοπλάνο της πρεμιέρας κατάφερε να αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά τα οποία χτίστηκαν πετραδάκι – πετραδάκι για να εξυπηρετήσουν την πλοκή της ιστορίας που ξετυλίγεται στη Μάνη του 1817, το all star cast, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τα «δυνατά» ονόματα σε σενάριο και σκηνοθεσία (Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος) αποτέλεσαν ισχυρά «ατού» για τον Ant1 ώστε να στηρίξει και να «πιστέψει» το νέο του πρόγραμμα.

Ωστόσο, με το… καλημέρα υπήρξαν και ορισμένες φωνές που αντέδρασαν για τη «Μάγισσα». Οι «φωνές» αυτές αρχικά εμφανίστηκαν στο twitter και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις βίαιες και στις ερωτικές σκηνές που έχει η σειρά όσο και στις βωμολοχίες που ακούγονται ανά διαστήματα από τα στόματα των πρωταγωνιστών.

Οι χρήστες του twitter δικαιολογούν τις αντιδράσεις τους τονίζοντας πως η σειρά δεν θα έπρεπε να προβάλλεται στην prime time ζώνη του Ant1 αλλά πιο αργά και τότε δεν θα τους ενοχλούσε η φρασεολογία που χρησιμοποιούν κυρίως οι πειρατές της σειράς.

Οι καταγγελίες στο ΕΣΡ

Και αφού οι «φωνές» και οι αντιδράσεις στο twitter αυξήθηκαν για την ώρα προβολής της «Μάγισσας» αφού υπήρξαν ορισμένοι που ενοχλήθηκαν από τη φρασεολογία των πειρατών και τις σκηνές βίας που προβλήθηκαν, φέρεται να έγιναν ορισμένες καταγγελίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Οι καταγγελίες φέρονται να εστιάζουν στις εικόνες βίας που έχουν προβληθεί σε μια ώρα που, όπως αναφέρουν, παρακολουθούν τηλεόραση και μικρά παιδιά. Σημειώνεται πως η «Μάγισσα» προβάλλεται από Δευτέρα έως και Τετάρτη στις 21:00.

Και μπορεί οι «φωνές» πως έχουν γίνεται καταγγελίες να πληθαίνουν, ωστόσο μέχρι στιγμής στα γραφεία του Ant1 δεν έχει φτάσει κανένα επίσημο ή ανεπίσημο έγγραφο και ο σταθμός δεν έχει καμία ενόχληση από το ΕΣΡ. Βέβαια, αυτή την περίοδο, το ΕΣΡ βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής της διοίκησης του.

Η σήμανση της «Μάγισσας»

Η «Μάγισσα» βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα στις 21:00 και η σήμανση που φέρει στο πάνω δεξιά μέρος της εικόνας κάνει ξεκάθαρο πως η σειρά είναι κατάλληλη για θέαση σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών. Από τις 22:00 και μετά, η σήμανση καταλληλόλητας αλλάζει η σειρά γίνεται κατάλληλη για να την παρακολουθήσουν άτομα από 16 ετών και πάνω.