Πειρσσότεροι από 12 μήνες πέρασαν από τότε που η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσαν πως χωρίζουν έπειτα από 12 χρόνια σχέσης και δύο παιδιά μαζί, αλλά το τέλος της σχέσης τους παραμένει ακόμη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σοόυμπιζ με την Κολομβιανή ποπ σταρ να αφήνει «μπηχτές» σε πολλά τραγούδια της έκτοτε για τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα.

Η Σακίρα άνοιξε την καρδιά της σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική έκδοση του περιοδικού «People». Εκεί έκανε μια σοβαρή αποκάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως έμαθε για την απιστία του πρώην συντρόφου της με την Κλάρα Κία, ενώ ο πατέρας της βρισκόταν στην εντατική και έδινε μάχη για τη ζωή του μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε.

«Ο πατέρας μου ήρθε στη Βαρκελώνη για να είναι με τον Μίλαν (σ.σ. τον πρωτότοκο γιο του ζευγαριού), αλλά και για να με παρηγορήσει, αφού ήμουν λυπημένη εξαιτίας του χωρισμού. Και τότε συνέβη το τροχαίο ατύχημα. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Το σπίτι μου κατέρρεε. Μάθαινα από τον Τύπο ότι με είχε απατήσει, ενώ ο πατέρας μου βρισκόταν στην εντατική. Δεν πίστευα πως μπορούσα να τα αντέξω όλα αυτά», δήλωσε.

«Ο άνθρωπος που αγάπησα περισσότερο στη ζωή μου, ο πατέρας μου, με εγκατέλειπε όταν τον χρειαζόμουν περισσότερο από ποτέ. Δεν μπορούσα να του μιλήσω και δεν μπορούσε να με συμβουλέψει εκείνη την περίοδο», πρόσθεσε η Σακίρα.

Επιπλέον, στάθηκε στην ανάρρωση του πατέρα της, λέγοντας: «Ήταν πολύ δύσκολη και αργή. Είναι ένας υπέροχος και αξιαγάπητος άνθρωπος που μας εκπλήσσει όλους με τη δύναμή του. Έχει ξεπεράσει τον κορονοϊό μία φορά, δύο ατυχήματα, μια πνευμονία και πέντε χειρουργικές επεμβάσεις – όλα αυτά σε ηλικία 91 ετών, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες. Ο μπαμπάς μου είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα ανθεκτικότητας και η μητέρα μου ήταν δίπλα του κάθε νύχτα. Η αγάπη των γονιών μου ήταν παράδειγμα για μένα αλλά εγώ δεν ευτύχησα να ζήσω μια παρόμοια σχέση».

«Ελπίζω όμως οι γονείς μου να είναι πρότυπα για τα παιδιά μου. Η αγάπη, η υπομονή, η απόλυτη αφοσίωση και το κέφι για ζωή», δήλωσε.