Πολύ σοβαρά φαίνεται να πήρε το φετινό θέμα του Met Gala η Αμερικανίδα ράπερ και τραγουδίστρια, Doja Cat η οποία τίμησε τον αείμνηστο θρυλικό μόδιστρο, Καρλ Λάγκερφελντ, ντυμένη ως η αγαπημένη γάτα του, Choupette.

Η Doja Cat φόρεσε φόρεμα, δημιουργία του οίκου Oscar de la Renta, το οποίο περιελάμβανε κουκούλα με αυτιά γάτας διακοσμημένο με ασημένιες παγιέτες, αλλά το πραγματικό αποκορύφωμα της εμφάνισης της Doja Cat ήταν το μακιγιάζ της, μαύρο αϊλάινερ για γατίσια μάτια και με ειδικό εφέ μεταμόρφωση της μύτης της.

Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη δημιουργία του φορέματος της Doja χρειάστηκαν πάνω από 5.000 ώρες εργασίας, καθώς έχει κεντημένες 350.000 ασημένιες και λευκές χάντρες.

Αν και ήταν η πρώτη φορά της Doja στο Met Gala, το φιλανθρωπικό γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι πειραματίζεται όσον αφορά το στυλ στο κόκκινο χαλί.

Τον περασμένο Ιανουάριο, για παράδειγμα, βρέθηκε στην πρώτη σειρά στο σόου της ανοιξιάτικης συλλογής υψηλής ραπτικής του Schiaparelli, όπου εμφανίστηκε πλήρως καλυμμένη με 30.000 κόκκινους κρυστάλλους Swarovski.