Η ηθοποιός και μουσικός Τεγιάνα Τέιλορ πρόκειται να υποδυθεί την Ντιον Γουόργουικ σε νέα βιογραφική ταινία. Η Τέιλορ αποκάλυψε σε πρόσφατη εμφάνισή της στο «The Tamron Hall Show» πως η ίδια η Ντιον Γουόργουικ την επέλεξε για τον ρόλο, ενώ εξήγησε πως «βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης του ρόλου αυτή τη στιγμή».

«Πάντα ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα μπορούσα να συνδεθώ με οποιοδήποτε πρόσωπο θα υποδυθώ. Πώς ήταν η Άντζελα Μπάσετ και η Τίνα Τέρνερ, πώς ήταν ο Τζέιμι Φοξ και ο Ρέι Τσαρλς, καταλαβαίνετε τι λέω; Θέλω να τη γνωρίσω πραγματικά» υπογράμμισε η Τεγιάνα Τέιλορ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει διασφαλιστεί πως η ιστορία της Αμερικανίδας θρυλικής τραγουδίστριας, Ντιον Γουόργουικ, θα παρουσιαστεί με τον σωστό τρόπο, καθώς διατυπώνεται πολλή κριτική, όταν πρόκειται για την κυκλοφορία βιογραφικών κινηματογραφικών έργων για μουσικούς. «Μιλάμε σχεδόν καθημερινά» είπε η Τέιλορ. «Είχε μια υπέροχη καριέρα και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή την κάνουμε να νιώθει όσο πιο ασφαλής γίνεται, ώστε να μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της. Πολλές από αυτές τις ιστορίες παρερμηνεύονται ή δραματοποιούνται εξαιρετικά σε κάποιο βαθμό και δεν είναι αυτό που θέλουμε» διευκρίνισε.

Η θρυλική Ντιον Γουόργουικ

Η Ντιον Γουόργουικ γεννήθηκε στο Ιστ Όραντζ του Νιου Τζέρσεϊ στις 12 Δεκεμβρίου 1940. Μεγάλωσε μαζί με άλλα δύο αδέρφια σε βαθιά θρησκευόμενη και μουσική οικογένεια. Ο πατέρας της προωθούσε δίσκους της γκόσπελ μουσικής και η μητέρα της, ήταν μάνατζερ των Drinkard Singers, συγκρότημα γκόσπελ που αποτελούνταν από τις θείες και τους θείους του Γουόργουικ.

Το 1959, η Γουόργουικ έλαβε μουσική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ. Κατά τη διάρκεια ηχογράφησης με τους The Drifters, ο μουσικός μαέστρος και συνθέτης Μπερτ Μπάκαρα άκουσε τη μοναδική φωνή της. Η Γουόργουικ υπέγραψε συμβόλαιο για την ηχογράφηση δίσκου το 1962 και το πρώτο της σινγκλ, «Don’t Make Me Over», έγινε επιτυχία, προσελκύοντας κοινό τόσο της R&B όσο και της ποπ. Από το 1963 έως το 1966, η τραγουδίστρια σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία.

Το 1968, έγινε η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα σόλο καλλιτέχνης που έλαβε Grammy, με την επιτυχία της «Do You Know the Way to San Jose». Μέχρι το 1970, είχε ηχογραφήσει τριάντα επιτυχημένα σινγκλ, σχεδόν είκοσι άλμπουμ με πωλήσεις ρεκόρ και έλαβε δεύτερο Grammy για το άλμπουμ «I’ll Never Fall In Love Again».

Είναι, επίσης, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, για θέματα υγείας και συνέβαλε σημαντικά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την επιδημία του AIDS και με συντονισμένες προσπάθειες της συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των ασθενών.