Ο Τομ Χανκς έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, που είναι από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια και μαζί για 30 χρόνια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Διάφοροι «επιτήδειοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάστασή του αλλά και τον πόνο και να του πάρουν χρήματά.

Ο Τομ και η Ρίτα είναι και οι δύο 65 ετών. Όταν η ηθοποιός ήταν 58 ετών, αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα της στην υποκριτική λόγω ενός «προσωπικού προβλήματος υγείας». Το «προσωπικό θέμα» αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος του μαστού και για να τον αντιμετωπίσει υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν μέσω χειρουργικής επέμβασης αποκατάστασης.

Μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση για το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο, περιέγραψε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο εκείνη και ο σύζυγός της αντιμετώπισαν τη δοκιμασία, μεταδίδει η express.

«Βλέπαμε ταινίες, βλέπαμε σπουδαία ντοκιμαντέρ, τρώγαμε καλό φαγητό και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διατηρήσουμε το πνεύμα μας και να είμαστε ευγνώμονες», είπε.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, κάποιοι «επιτήδειοι» τους πλησίασαν και τους πρότειναν αμφίβολες «θεραπείες». Όπως αποδείχτηκε απλά ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο τους και να τους πάρουν τα λεφτά.

Ο Τομ δήλωσε Daily Mail πως «ένα πράγμα που παρατήρησα μέσα από αυτό, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στον κόσμο που, όταν μάθουν ότι έχεις μια συγκεκριμένη ασθένεια, ιδιαίτερα καρκίνο, θα προσπαθήσουν αμέσως να βγάλουν χρήματα από εσένα. Το κάνουν αυτό προωθώντας κάποιες διαδικασίες που μπορεί να έχουν έναν βαθμό επιστήμης που μπορεί να τις κάνει ακριβείς, και κάποιες άλλες που είναι εντελώς κομπογιαννίτικες. Μας πρότειναν “κάποια κλινική στη Βολιβία” ή μια “δίαιτα με ροδάκινα”» είπε.