Για τον δύσκολο χωρισμό της με τον Τζόνι Ντεπ και τη σύλληψή της για κλοπή μίλησε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Harper’s Bazaar η 50χρονη, σήμερα, Γουινόνα Ράιντερ.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός αποκάλυψε πως μετά τον χωρισμό της με τον συμπρωταγωνιστή της στον «Ψαλιδοχέρη», Τζόνι Ντεπ το 1993, βίωνε μια περίοδο με τεράστιο πόνο.

Γουινόνα Ράιντερ: Ο δύσκολος χωρισμός με τον Τζόνι Ντεπ και η σύλληψη για κλοπή

«Αυτή ήταν η πραγματική μου ζωή στο “Girl, Interrupted”», αποκάλυψε η Ράιντερ στο Harper’s Bazaar, συγκρίνοντας τον πρώην ρόλο της ως ψυχιατρική νοσηλεύτρια με τον σπαραγμό της πραγματικής της ζωής.

Όταν η Γουινόνα Ράιντερ ερωτεύτηκε τον Τζόνι Ντεπ το 1989, ήταν σαν ένα σκοτεινό παραμύθι που ζωντάνεψε: δύο κυκλοθυμικοί, εξαιρετικά όμορφοι νέοι άνθρωποι που «στοιχειώνουν» το κόκκινο χαλί με τη χαριτωμένη αδιαφορία των αστέρων του παλιού Χόλιγουντ, αναφέρει χαρακτηριστικά το Harper’s Bazaar. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε μετά από μόλις πέντε μήνες σχέσης και χώρισε μετά από τέσσερα χρόνια. Το τατουάζ «Winona forever» του Ντεπ, τελικά, μετατράπηκε στο πολύ λιγότερο ρομαντικό «Wino forever», απηχώντας τη διάλυση της έπαρσης μιας ολόκληρης γενιάς.

«Θυμάμαι ότι η Μισέλ (Φάιφερ) έλεγε “Αυτό θα περάσει”. Αλλά εγώ δεν μπορούσα να το ακούσω», δήλωσε η Ράιντερ για την πρώην συμπρωταγωνίστριά της. «Ποτέ δεν μίλησα γι’ αυτό. Υπάρχει αυτό το κομμάτι του εαυτού μου που είναι πολύ προσωπικό. Έχω ένα μέρος στην καρδιά μου για εκείνες τις μέρες. Αλλά για κάποιον νεότερο που μεγάλωσε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δύσκολο να το περιγράψω».

Γουινόνα Ράιντερ

Η πρωταγωνίστρια του «Stranger Things» δήλωσε ότι τελικά κατάφερε να θεραπευτεί με τη βοήθεια ενός «απίστευτου θεραπευτή» και με λίγη αυτο-παρακίνηση.

Θυμήθηκε μια εποχή που έπαιζε έναν βασανισμένο χαρακτήρα στο «The House of Spirits» και αναρωτιόταν αν θα συμπεριφερόταν σε αυτό το κορίτσι -τον χαρακτήρα της- με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόταν στον εαυτό της.

«Κοιτούσα αυτές τις ψεύτικες μελανιές και τα κοψίματα στο πρόσωπό μου [από τα γυρίσματα] και πάλευα να δω τον εαυτό μου ως αυτό το μικρό κορίτσι. “Θα φερόσουν σε αυτό το κορίτσι όπως φέρεσαι στον εαυτό σου»; είπε. «Θυμάμαι να κοιτάζω τον εαυτό μου και να λέω: “Αυτό κάνω στον εαυτό μου μέσα μου”. Επειδή απλά δεν φρόντιζα τον εαυτό μου».

Η σύλληψη για κλοπή το 2001 που την ταρακούνησε

Γουινόνα Ράιντερ

Η Γουινόνα Ράιντερ συνελήφθη το 2001 για κλοπή σε κατάστημα στο Saks Fifth Avenue στο Μπέβερλι Χιλς, σε ένα περιστατικό που αποτελεί πλέον θρύλο της Tinseltown. Η πρωταγωνίστρια του «Stranger Things» εξήγησε στη συνέχεια ότι είχε σπάσει το χέρι της και τα παυσίπονα που της είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός της την είχαν αποπροσανατολίσει. Εκείνη την εποχή, ήταν σίγουρα μια εντυπωσιακή ιστορία που απασχόλησε έντονα τα ταμπλόιντ.

Αλλά το σημείο καμπής τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Post, ήρθε πραγματικά όταν συνελήφθη, οπότε η Ράιντερ «οπωσδήποτε υποχώρησε», όπως είπε.

«Είναι τόσο ενδιαφέρον όταν κοιτάζεις τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ήταν μια κάπως σκληρή εποχή. Υπήρχε πολλή κακία εκεί έξω», είπε. «Και μετά θυμάμαι ότι επέστρεψα στο Λος Άντζελες και ήταν μια δύσκολη εποχή. Και δεν ήξερα αν αυτό το κομμάτι της ζωής μου είχε τελειώσει».

Εκείνη την εποχή, συνέχισε, βρισκόταν σε ένα σημείο, ψυχολογικά, που «ήθελε απλώς να σταματήσει», δήλωσε στο περιοδικό Porter το 2016.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά δεν ήταν αυτό που νομίζει ο κόσμος. Και δεν ήταν σαν το έγκλημα του αιώνα», θυμήθηκε τότε η Ράιντερ. «Αλλά μου έδωσε χρόνο που πραγματικά χρειαζόμουν, όπου επέστρεψα στο Σαν Φρανσίσκο και ξαναμπήκα σε πράγματα που… απλά είχα άλλα ενδιαφέροντα, ειλικρινά».

Ωστόσο, παρά ταύτα, έτρεξε στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ όταν εκείνος τη χρειαζόταν περισσότερο.

Η σχέση της με τον Ντεπ σήμερα και η παρουσία της στην πολύκροτη δίκη Ντεπ- Χερντ

Το 2020, η Ράιντερ υπερασπίστηκε τον Ντεπ κατά τη διάρκεια της δίκης του για δυσφήμιση εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλώντας τον «καλό άνθρωπο» και λέγοντας ότι ένιωθε «πολύ ασφαλής μαζί του».

«Η ιδέα ότι είναι ένα απίστευτα βίαιο άτομο είναι το πιο μακρινό πράγμα από τον Τζόνι που ήξερα και αγαπούσα», είπε τότε σε δήλωσή της. «Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτές τις κατηγορίες. Ποτέ, μα ποτέ δεν ήταν βίαιος απέναντί μου. Ποτέ, ποτέ δεν ήταν καθόλου βίαιος απέναντί μου. Ποτέ δεν υπήρξε βίαιος ή καταχρηστικός απέναντι σε κανέναν που έχω δει».

Την 1η Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένορκοι της Βιρτζίνια επιδίκασαν στον Ντεπ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων -που μειώθηκε περαιτέρω σε 10,35 εκατομμύρια δολάρια λόγω των ανώτατων ορίων του πολιτειακού νόμου- αφού έκριναν ότι η Άμπερ Χερντ τον παρουσίασε άδικα ως θύτη σε δημοσίευμα της Washington Post και στην πορεία στιγμάτισε τη φήμη και την καριέρα του.

Σε μεταγενέστερη συνέντευξη, η Χερντ δήλωσε στην εκπομπή «Today» της Savannah Guthrie ότι θα παραμείνει σταθερή σε ό,τι είπε στο εδώλιο. «Μέχρι να πεθάνω, θα επιμείνω σε κάθε λέξη της κατάθεσής μου», δήλωσε η Χερντ.