Η Κιμ Καρντάσιαν μαγνήτισε τα βλέμματα όλων με την εμφάνισή της στο Met Gala, αποτυπώνοντας πλήρως το θέμα για τη φετινή εκδήλωση που δεν ήταν άλλο από το «In America: Anthology of Fashion» και χρησίμευσε ως φόρος τιμής στην ομώνυμη έκθεση του μουσείου. Ωστόσο, η ιστορία πίσω από το φόρεμα είναι αυτή που πραγματικά τράβηξε το ενδιαφέρον των θαυμαστών, κι αυτό γιατί η Κιμ δεν φορούσε απλώς ένα vintage φόρεμα -το εν λόγω φόρεμα ανήκε κάποτε σε ένα από τα μεγαλύτερα εικονίδια της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών, τη Μέριλιν Μονρόε.  

Η Marilyn Monroe φόρεσε το φόρεμα σε μια από τις πιο διαβόητες στιγμές στην ιστορία

Μέριλιν Μονρόε

Πριν το πανέμορφο φόρεμα βρεθεί στην κατοχή της Κιμ Καρντάσιαν, λοιπόν, αγοράστηκε από το Believe It or Not! του Μουσείου Ripley. Σύμφωνα με το Ripley’s, οι ιθύνοντες απέκτησαν το φόρεμα σε δημοπρασία για το εντυπωσιακό ποσό των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόλις ολοκληρώθηκε η πώληση, η τελική πληρωμή ανήλθε στα 5 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι το «πιο ακριβό φόρεμα» στον κόσμο.

Αν και το κόστος του φορέματος είναι εκπληκτικό, υπάρχει ένας καλός λόγος για το κύρος του. Η διάσημη ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε φόρεσε αυτό το φόρεμα σε μια από τις πιο διαβόητες στιγμές στην αμερικανική ιστορία. Και πιο συγκεκριμένα, όταν τραγούδησε το περιβόητο «Happy Birthday» στον πρώην πρόεδρο Τζον Κένεντι. Το Ripley’s αποκάλυψε στη New York Post ότι η Μονρόε είπε στον ενδυματολόγο Jean Louis για τη δημιουργία του φορέματος: «Θέλω να σχεδιάσετε ένα πραγματικά ιστορικό φόρεμα, ένα εκθαμβωτικό φόρεμα μοναδικό στο είδος του, ένα φόρεμα που μόνο η Μέριλιν Μονρόε θα μπορούσε να φορέσει».

Το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Το φόρεμα, μάλιστα, κατέληξε να είναι το πρώτο σκίτσο που δημιούργησε ο σχεδιαστής Bob Mackie, ο οποίος θα έκανε μια καταπληκτική καριέρα στο σχεδιασμό ρούχων, σημειώνει η Vogue. Ωστόσο, το σκάνδαλο που ακολούθησε, έβαλε τη Μονρόε στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς πολλοί από τους παρευρισκόμενους πίστευαν ότι υπήρχε μια σχέση μεταξύ της ηθοποιού και του προέδρου.

Το φόρεμά της, όμως, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το κοινό κατακλύστηκε από το αποκαλυπτικό μπούστο του, υποστηρίζοντας ότι η Μονρόε «εξάπατησε τους διοργανωτές και είπε ότι επρόκειτο να φορέσει ένα έντονο φόρεμα με ψηλό λαιμό», σημειώνει η New York Post.

Κιμ Καρντάσιαν

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι η Κιμ Καρντάσιαν είναι το πρώτο άτομο που φόρεσε το φόρεμα μετά την αμφιλεγόμενη εμφάνιση της Μονρόε το 1962, ενώ έντονο είναι και το παρασκήνιο πίσω από την συγκεκριμένη της επιλογή.