Δεν είναι ασυνήθιστο για τους celebrities να έχουν πολλαπλές καριέρες. Για κάποιους μάλιστα μία εναλλακτική επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού μπορεί να τους αποφέρει τόσα χρήματα που να τους επιτρέψει να αφήσουν πίσω τους την «κύρια δουλειά» τους.

Παραδόξως, ορισμένα από τα ονόματα στην παρακάτω λίστα είναι ήδη καθιερωμένα ονόματα στον κλάδο που κέρδισαν περισσότερα χρήματα από ότι με τα εγχειρήματά τους σε διαφορετικούς τομείς. Ορισμένες από αυτές τις διασημότητες αποτόλμησαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, ενώ άλλες άλλαξαν τελείως τη σταδιοδρομία τους για να δοκιμάσουν την τύχη και να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο.

Έχοντας την τύχη με το μέρος τους, ορισμένοι σταρ μπήκαν σε διάφορες βιομηχανίες, ενώ κάποιοι έκαναν ακόμη μεγαλύτερη περιουσία με την παράλληλη ενασχόληση που επέλεξαν.

1 – Reese Witherspoon

Η Reese Witherspoon είναι ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας που σήμερα έχει περιουσία 200 ​​εκατομμύρια δολάρια. Η ηθοποιός δυσκολεύτηκε να επιλέξει έναν κατάλληλο ρόλο για εκείνη την προηγούμενη δεκαετία, έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια επιχείρηση για τον εαυτό της. Με το πάθος της για τη βιομηχανία, η Witherspoon αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία παραγωγής, Pacific Standard, που ιδρύθηκε το 2012. Η ταινία παραγωγής είναι πίσω από τις ταινίες Gone Girl και Wild. Το 2016, ο Witherspoon ενεπλάκη με την Otter Media για να κυκλοφορήσει το Hello Sunshine, το οποίο κάνει sound programming με την Audible, μια λέσχη βιβλίων με πολλά podcast και τη συνεργασία Apple TV+. Η Apple φέρεται να ήθελε να αγοράσει το Hello Sunshine για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά η συμφωνία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

2 – Mark Wahlberg

Ο Mark Wahlberg έγινε αρχικά γνωστός ως ράπερ με το όνομα Marky Mark. Η μουσική του καριέρα του έδωσε φήμη ως teen idol κατά την εποχή του ραπ, αλλά αυτό δεν του έδωσε τη φήμη και την περιουσια που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, τα πράγματα στράφηκαν προς το καλύτερο όταν τελικά τόλμησε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο Wahlberg είναι πιο γνωστός ως ηθοποιός παρά ως ράπερ. Μερικοί άνθρωποι δεν ήξεραν καν ότι ήταν ράπερ πριν. Αυτήν τη στιγμή κερδίζει εκατομμύρια ανά φιλμ και κέρδισε 58 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2020.

3 – Dr. Dre

Ο Dr. Dre έχει καθαρή περιουσία 780 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν κέρδισε αυτά τα εκατομμύρια μόνο από το ραπ. Στην πραγματικότητα, έφτιαξε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την παράπλευρη επιχείρησή του, τα ηλεκτρονικά. Ο Dr. Dre είναι πιο διάσημος για τη δημιουργία του, τα ακουστικά Beats. Ο ράπερ έκανε μεγάλη καριέρα στο hip-hop ως ράπερ και ως παραγωγός επίσης. Αλλά φέρνει περισσότερα χρήματα από την εταιρεία ακουστικών του, Beats By Dr. Dre. Η υψηλή ποιότητα του προϊόντος οδήγησε την Apple ώστε να ενδιαφερθεί και τελικά να εξαγόρασει την εταιρεία του για 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

4 – Dwayne «The Rock» Johnson

Ο Dwayne «The Rock» Johnson εισήλθε αρχικά στη βιομηχανία ως παλαιστής. ωστόσο έγινε διασημότερος ως ηθοποιός. Ο Johnson ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας παλαιστής, αλλά τελικά έγινε ηθοποιός, όπου κέρδισε την περιουσία των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο. Μπόρεσε να βγάλει 87,5 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2020. Σύμφωνα με αναφορές, αυτή τη στιγμή χρεώνει 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία.

5 – Rihanna

Η Rihanna, της οποίας η καθαρή περιουσία αγγίζει τα 550 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε αρχικά ως τραγουδίστρια. ωστόσο, λάνσαρε τη δική της σειρά καλλυντικών. Η ποπ σταρ είναι ήδη τεράστιο όνομα στη μουσική βιομηχανία εδώ και χρόνια. Ωστόσο, κέρδισε ακόμη περισσότερα χρήματα όταν μπήκε στην προσοδοφόρα επιχείρηση των καλλυντικών. Ήταν συνιδιοκτήτρια της Fenty Beauty, μιας σειράς μακιγιάζ που κερδίζει περίπου 570 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα από το 2018. Η σειρά μακιγιάζ ανέφερε ακόμη και 100 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τις πρώτες 40 ημέρες μετά την κυκλοφορία. Σύμφωνα με το Forbes, η τρέχουσα καθαρή αξία της εταιρείας είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

6 – Drake

Με περιουσία 180 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Drake δεν έβγαλε τα χρήματά του από την πρώτη του ασχολία, την υποκριτική. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από τη δεύτερη καριέρα του, που είναι το ραπ. Πριν γίνει ράπερ και εκπληκτικός καλλιτέχνης της hip-hop, ο Drake ήταν ευρέως γνωστός ως Aubrey Graham, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην Degrassi: The Next Generation, μια διάσημη καναδική τηλεοπτική σειρά. Ήταν στο σόου από το 2001 έως το 2009. Μετά το τέλος του σόου, ο Graham κυκλοφόρησε το πρώτο του mixtape με τίτλο So Far Gone, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 το 2010. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Rihanna με το What’s My Name και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πολλά επιτυχημένα άλμπουμ.

7 – Jessica Simpson

Η Jessica Simpson είναι μία από τις διασημότητες που μετατράπηκαν από πριγκίπισσα της ποπ σε μεγιστάνα των επιχειρήσεων αφού λάνσαρε την δική της επωνυμία Jessica Simpson Collection. Η εταιρεία αφορά μια σειρά μόδας και αξεσουάρ, φέρνοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις κάθε χρόνο από το 2014. Η πριγκίπισσα της ποπ δεν χρειάζεται να τραγουδήσει ποτέ ξανά ούτε μια νότα με τα χρήματα που βγάζει από την επιχείρησή της.