Πιο λαμπερή από ποτέ η Βίκυ Καγιά, σε ρόλο υφυπουργού Ανάπτυξης, αναλαμβάνει δράση για τα δικαιώματα του κόσμου. Έγκυος (αλλά όχι στην πραγματικότητα) καθημερινά κάνει γυρίσματα για τη νέα ταινία του Νίκου Περάκη «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά», που θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου.

Η παρουσιάστρια και ηθοποιός μιλά στο newsbeast.gr και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και τους «Αγανακτισμένους» που βλέπει σχεδόν κάθε μέρα καθώς τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται σε κτίριο κοντά στο Σύνταγμα.

-Μιλήστε μου για το ρόλο σας στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά»

«Βασικά, ο ρόλος σε αυτή την ταινία είναι η εξέλιξη της προηγούμενης. Τότε η Μαριελίνα Γεωργιάδου ήταν μια φοιτήτρια Νομικής. Τώρα είναι μια υφυπουργός που προστατεύει τα δικαιώματα και τα δεδομένα του κόσμου. Και είναι και έγκυος. Οπότε, είναι ένας χαρακτήρας πολυσύνθετος και πολυδιάστατος. Δεν είναι πια με τον Αλέξη Τζιμπιζίδη γιατί εκείνος είναι με τη Φρόσω. Και ούτε αποκαλύπτει την ταυτότητα του πατέρα.

Είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας που δεν πίστευα ποτέ ότι θα κατάφερνα να φέρω σε πέρας γιατί είναι μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά. Μια υφυπουργός που πάντα κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν υψώνει ποτέ τη φωνή της. Εγώ από μόνη μου είμαι πιο χαρούμενη. Όμως, κάνω πρακτική με το Νίκο Περάκη για το πώς θα κατεβάσω τη φωνή μου. Πως θα φωνάζω χωρίς να φωνάζω. Κάναμε πρακτική στο body language που είμαι έγκυος γιατί επειδή φυσιολογικά δεν είμαι, δεν ήξερα τι να κάνω και που να βάλω την κοιλιά μου.

Ένα από τα πράγματα που είναι ανεκτίμητα σ’ αυτό το καστ, πρέπει να πω, είναι ότι γνωριζόμαστε με τα παιδιά εδώ και έξι χρόνια. Και χαίρομαι γιατί έχουν εξελιχθεί. Έχουν κάνει πάρα πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή τους και στην καριέρα τους και τους καμαρώνω κάθε μέρα. Και με βοηθούν και αυτό είναι που μου δίνει χαρά κι ευχαρίστηση».



-Έξι χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Κατά πόσο έχουν επηρεαστεί οι ρόλοι σας με βάση την κατάσταση της χώρας;

«Πάρα πολύ και το σενάριο είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Είναι το στίγμα της κοινωνίας μας αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας με όλο αυτό τον αγανακτισμό, με όλο αυτό το χαμό, την αβεβαιότητα και το κλέψιμο. Όλα αυτά διαδραματίζονται στην ταινία αλλά με έναν τρόπο πάρα πολύ αστείο αλλά ταυτόχρονα πολύ πραγματικό. Κι αυτό είναι πολύ ανάλαφρο θεωρώ γιατί μέσα από τέτοιες ταινίες σου δίνεται η ευκαιρία να μαθαίνεις την αλήθεια, να την ξανασκέφτεσαι και να την επαναπροσδιορίζεις, είναι πολύ καλό πράγμα».

-Η ταινία τι μηνύματα περνά στον κόσμο;

«Μόνο θετικά. Πάντα αισιόδοξα και μέσα από αυτό τον κυκεώνα και τις δυσκολίες, τελικά υπάρχει φως. Όμως είναι κάτι που λέω κι εγώ και στα παιδιά: “τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία”. Οπότε, κάπως έτσι διαδραματίζεται και η ταινία μας. Πόσες ευκαιρίες δίνονται στον καθένα μας».

-Κάνετε κάποια σχέδια για το μέλλον; Θα σας δούμε σε κάποιο άλλο πρότζεκτ;

«Δεν ξέρω ακόμη. Υπάρχουν διάφορες συζητήσεις που κάνουμε για διάφορα πρότζεκτς αλλά ακόμη δεν είμαι σίγουρη για το τι θα γίνει τελικά και τι όχι. Κι αυτό γιατί φέτος είναι μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή με τα οικονομικά δεδομένα. Θα δούμε».

-Κάποια γυρίσματα της ταινίας γίνονται στο Σύνταγμα. Πώς βλέπετε τους «Αγανακτισμένους»;

«Πώς να τα βλέπω τα παιδιά; Είναι κρίμα. Τα όνειρά τους γκρεμίζονται. Δεν έχουν δουλειά. Πραγματικά συμπάσχω μαζί τους. Και δεν φταίνε εκείνοι που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι ευθύνες είναι αλλού. Όμως, από την άλλη, η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολα αναστρέψιμη. Οπότε, ας κάνουμε κάτι ο καθένας, έστω και λίγο, για να βοηθήσουμε να αντιστραφεί κάπως το κλίμα και να βρεθεί μία λύση, όπου μπορεί».