Ο ακραίος πλούτος στο Ντουμπάι εντοπίζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων του, ακόμη και στην εκπαίδευση, σύμφωνα με δασκάλα, που διδάσκει τα παιδιά ορισμένων εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Η 25χρονη εκπαιδευτικός δραστηριοποιείται στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2020, όταν και μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μιλώντας στην ιστοσελίδα «Business Insider» περιέγραψε την εμπειρία που βιώνει και είναι ασυνήθιστη στην πλειοψηφία των ανθρώπων.

Η γυναίκα μίλησε ανώνυμα (λόγω προστασίας του απόρρητου) και ανέφερε πως λαμβάνει μισθό χιλιάδων δολαρίων, αφού για μια ώρα διδασκαλίας μπορεί να πάρει 3.000, ενώ έχει πάρει και φιλοδώρημα 20.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την ίδια, διδάσκει παιδιά δισεκατομμυριούχων, που ζουν σε ακριβά διαμερίσματα και εξαιτίας του πλούτου, διαθέτουν ξεχωριστό προσωπικό για κάθε δουλειά. «Μια φορά δίδασκα ένα παιδάκι 7 ετών και μετά το μάθημα έκατσα να μαζέψω τα πράγματά του. Τότε ο πατέρας, φανερά ενοχλημένος, τόνισε ότι για αυτό τον λόγο υπάρχει ειδική καθαρίστρια», ανέφερε η δασκάλα.

Επίσης, σημείωσε ότι κάνει μαθήματα στα πιο ασυνήθιστα μέρη, από ακριβά σκάφη μέχρι ιδιωτικά γυμναστήρια, πάρκα και αίθουσες τέχνης. «Κάποτε έκανα βιολογία σε ένα παιδί και το βιβλίο έγραφε για τις κουκουβάγιες. Οι γονείς του αγόρασαν αμέσως ένα τέτοιο ζώο και το έφεραν σε χρυσό κλουβί στο δωμάτιο, ώστε το παιδί τους να το δει από κοντά», είπε η 25χρονη.

Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Μεταξύ άλλων, η 25χρονη περιέγραψε την πιο αξέχαστη εμπειρία της και ανέφερε ότι μια φορά έκανε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, διδάσκοντας τα παιδιά μιας οικογένειας πλούσιων Ρώσων.

«Με κάλεσαν στο σκάφος, για να κλείσουμε τη δουλειά και είχαν ολόκληρο μπουφέ, ακόμη και σαμπάνια», είπε και πρόσθεσε ότι «με προσέλαβαν ως δασκάλα, αλλά έκανα και χρέη νταντάς, επειδή τα κοριτσάκια τους ήταν μικρά».

«Ταξιδέψαμε όλη τη Μεσόγειο, με τους γονείς να κάνουν πάρτι το πρωί στο σκάφος και εγώ να προσέχω τα παιδιά τους. Όσο οι ενήλικες διασκέδαζαν, εγώ ήμουν προσηλωμένη στα καθήκοντά μου. Όταν το πάρτι τελείωνε, διασκέδαζα με το υπόλοιπο προσωπικό σαν να έκανα διακοπές», είπε στη συνέχεια.

«Πόλεμος προσφορών»

Η γυναίκα, περιγράφοντας στο «Business Insider» την εμπειρία να διδάσκει τα παιδιά πλουσίων, ανέφερε πως νιώθει ότι μένει στο σπίτι του «μεγάλου αδερφού».

Σύμφωνα με την περιγραφή της, παντού υπάρχουν σωματοφύλακες, κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν κάθε κίνηση, αλλά και υπηρετικό προσωπικό, έτοιμο να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. «Μπορεί να φας μαύρο χαβιάρι, να πιεις ακριβά ποτά και ό,τι θέλεις, αν εργάζεσαι στους πλούσιους», είπε η 25χρονη.

Ωστόσο, σημείωσε πως χρειάζεται να είσαι πάντα τυπικός, είτε αυτό σημαίνει να φτάνεις πάντα στην ώρα των ραντεβού και να μην αργείς ούτε λεπτό είτε να χαιρετάς πάντα και με κατάλληλο τρόπο τον εργοδότη σου.

«Αν κάνεις ό,τι χρειάζεται, θα δεχτείς πόλεμο προσφορών για τις υπηρεσίες σου», είπε χαρακτηριστικά.