Στους Πυξ Λαξ και την απόφαση να διαλυθεί το συγκρότημα αναφέρθηκαν οι Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας σε συνέντευξη που ππαραχώρησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου χθες το βράδυ και την εκπομπή του «Ενώπιος Ενωπίω».

Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση για τον Μάνο Ξυδούς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας είπε: «Ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα».

«Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες μας και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα. Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά ήταν έτσι, κάθε χρονιά ήταν έτσι.

Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική. Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ», σημείωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.