Επιστρέφει στην υποκριτική ο Γιώργος Σεϊταρίδης μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια αποχής από τον χώρο. Ο ηθοποιός, παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» από το Πήλιο όπου ζει τα τελευταία χρόνια και μίλησε για τη ζωή του, την σύζυγό του αλλά και την υποκριτική.

«Γέννημα θρέμμα παιδί της πόλης Πειραιώτης, μου τη βάρεσε στο κεφάλι τα παράτησα και ανέβηκα εδώ. Αλλάζει το μέσα σου σιγά σιγά, τα είχα σε εισαγωγικά όλα αυτά που προστάζει η σημερινή κοινωνία να έχει ένας άνθρωπος γύρω στη δεκαετία των 30. Είχα λεφτά, μια αναγνωσιμότητα, αλλά κάτι έλειπε στο μέρος της καρδιάς» σημείωσε ο Γιώργος Σεϊταρίδης.

Για το πώς πήρε την απόφαση να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή, ο Γιώργος Σεϊταρίδης είπε: «Το δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση, να αξιολογήσω αυτό που ζητάει το μέσα μου αυτό που καταλαβαίνει ο εγκέφαλός μου να το συνδυάσω. Δεν είναι ότι πήρα την απόφαση “α πάω έτσι”. Είναι ανάποδα, παλεύεις με φόβους με δαίμονες, παλεύεις με την αλλαγή. Δεν έχει να κάνε με το ότι εγώ ανέβηκα στο βουνό και τι ωραία τι καλά. Αυτό είναι ό,τι να ‘ναι. Το θέμα είναι ότι αυτό αγάπησα».
Σε ερώτηση αναφορικά με το τι κέρδισε τελικά από αυτή την απόφαση που πήρε, τόνισε ότι είναι η ησυχία του και η ήρεμη ζωή με τη γυναίκα του.

«Η Όλγα είναι για μένα η ολοκλήρωσή μου»

«Την ησυχία μου την ηρεμία μου, αυτά κέρδισα. Δεν είναι λίγα. Και η σύζυγός μου παιδί της πόλης ήταν και ακολουθήσαμε αυτό, το να ζούμε εδώ. Ουσιαστικά εδώ γνωριστήκαμε, εδώ παντρευτήκαμε, εδώ θέλησε ο Θεός να μου στείλει την ευλογία να είμαι μαζί της. Η Όλγα είναι για μένα η ολοκλήρωσή μου, το άλλο μισό που ενώνεται. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να μπουν σε λόγια. Είναι η γυναίκα μου» δήλωσε ο ηθοποιός.

Όσον αφορά τη σχέση που έχει με την πίστη του στον Θεό, ο ηθοποιός ανέτρεξε στην επίσκεψη που είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια στο Άγιον Όρος, όπου και συναντήθηκε με έναν γέροντα.

Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος που του άλλαξε τη ζωή

«Είχα πάντα αγάπη για την Εκκλησία αλλά απέχθεια για τους παπάδες. Κάποια στιγμή βρέθηκα με έναν γέροντα στο Άγιον Όρος και πάω και του λέω για τους παπάδες, ό,τι ακούγεται από αυτά που λέει ο κόσμος. Και μου είπε “ωραία και εσένα τι σε νοιάζει; Μπορεί να είναι κι έτσι. Να προσεύχεσαι να κάνεις λίγο νηστεία και να κοινωνάς”. Ξεκίνησα να το κάνω και συνειδητοποίησα τα χάλια μου, τον εγωισμό μου και την περηφάνια μου τα οποία είναι ανασταλτικοί παράγοντες για ν α ζω ήρεμος» είπε.

«Θα είμαι στην Αθήνα τον Οκτώβρη για παράσταση»

Στο τέλος τη συνέντευξης, ο Γιώργος Σεϊταρίδης αποκάλυψε την επάνοδό του στην Αθήνα και την επιστροφή του στην υποκριτική, 10 χρόνια μετά.

«Κανά δυο χρόνια το σκέφτομαι να ξαναπροσπαθήσω να πράξω θέατρο και κινηματογράφο. Είναι στα σχέδια σε εισαγωγικά και αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι στην Αθήνα τον Οκτώβρη για μια παράσταση. Συζητιέται προχωράει. Δεν έχω άγχος επειδή έχουν περάσει 10 χρόνια, σίγουρα θα είναι αλλιώς γιατί είμαι εγώ αλλιώς» ανέφερε ο ηθοποιός.