Η DonnaJean Wilde είναι μια 58χρονη μαμά 5 παιδιών και γιαγιά 12 εγγονών από την Αλμπέρτα του Καναδά.

Η 58χρονη μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην άσκηση «σανίδα». Η άσκηση «σανίδα», γνωστή ως «plank» στην αγγλική ορολογία, βοηθάει στην εξάσκηση των κοιλιακών μυών, ενώ γυμνάζει και άλλες μυϊκές ομάδες του σώματος.

Η Καναδή πραγματοποίησε την άσκηση για λίγο περισσότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, στο γυμνάσιο όπου κάποτε ήταν υποδιευθύντρια πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η Wilde δήλωσε στο Guinness World Records ότι συνήθως κάνει «σανίδες» για έως και τρεις ώρες κάθε μέρα, αλλά ότι στην πραγματικότητα αύξησε το πρόγραμμά της πριν από την ημέρα που έσπασε το ρεκόρ σε έξι ώρες, χωρισμένες σε δύο τρίωρα μπλοκ.

Η γκουρού της γυμναστικής άρχισε να κάνει planking πριν από 12 χρόνια, όταν έσπασε τον καρπό της και δεν μπορούσε να τρέξει ή να σηκώσει βάρη φορώντας τον γύψο, είπε – σημειώνοντας σε δελτίο Τύπου ότι στράφηκε στο planking ως εναλλακτική λύση.

«Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να διαβάζω και να κάνω πράγματα όταν έκανα planking και το ερωτεύτηκα», είπε χαρακτηριστικά η 58χρονη.

Η γιαγιά είπε ότι μελετούσε ακόμη και ενώ έκανε την άσκηση «σανίδα» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το μεταπτυχιακό της, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Όσο για το πώς επέζησε από την τεσσερισήμισι ωρών παραμονή σε «σανίδα», η Wilde είπε ότι οι αγκώνες της ήταν σε άσχημη κατάσταση και ανησυχούσε μήπως χάσει τη φόρμα της. «Ανησυχούσα τόσο πολύ μήπως χάσω τη φόρμα μου και νομίζω ότι γι’ αυτό πόνεσαν οι τετρακέφαλοί μου, επειδή ήμουν πολύ σφιγμένη», πρόσθεσε και τόνισε ότι νιώθει σαν όνειρο.

Η Wilde σημείωσε ότι οι δύο πρώτες ώρες πέρασαν αρκετά γρήγορα, αλλά το δεύτερο μισό ήταν πολύ πιο δύσκολο. «Η τελευταία ώρα ήταν η πιο δύσκολη, απλά για να μείνω συγκεντρωμένη και να διατηρήσω τη φόρμα μου», δήλωσε σε δελτίο Τύπου.