Ο Μπεν Άφλεκ και η πρώην σύζυγός του, Τζένιφερ Γκάρνερ, διατηρούν φιλική σχέση. Μάλιστα, πρόσφατα ο πρωταγωνιστής του «Argo» και η νέα σύζυγός του, Τζένιφερ Λόπεζ, φωτογραφήθηκαν με την ηθοποιό του «13 Going on 30» και τα παιδιά τους σε σχολική εκδήλωση.

Το τρίο εντοπίστηκε μαζί έξω από το σπίτι μετά την παρακολούθηση μιας μουσικής παράστασης.

Η 51χρονη Γκάρνερ περπάτησε μαζί με τα παιδιά της Σεραφίνα, 14 ετών, και Σάμιουελ, 11 ετών, ενώ ο πρώην σύζυγός της και η 54χρονη Λόπεζ, ακολούθησαν με το παιδί της τραγουδίστριας του «Let’s Get Loud», την 15χρονη Έμε.

Ο 51χρονος ηθοποιός και η Γκάρνερ, που ήταν παντρεμένοι από το 2005 έως το 2018, έχουν επίσης μια ακόμη κόρη, τη 18χρονη Βάιολετ.

Οι πληροφορίες που επικαλείται το Page Six αναφέρουν ότι το ζευγάρι έχει διατηρήσει μια «ώριμη» δυναμική συν-γονεϊκότητας, η οποία έχει γίνει ακόμη πιο εύκολη, καθώς ο Άφλεκ τα πηγαίνει καλά με τον φίλο της Γκάρνερ, Τζον Μίλερ.

«Ο Μπεν είναι σούπερ προσγειωμένος, το ίδιο και ο Τζον», δήλωσε πηγή στο Us Weekly τον Νοέμβριο του 2023. «Έχουν αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον». Ο 45χρονος Μίλερ βγαίνει με τη Γκάρνερ – με διαλείμματα – από το 2018.

Δύο ειδικοί σε θέματα σχέσεων μίλησε στη New York Post για τις σχέσεις οικογενειών όπως αυτή των Άφλεκ, Λόπεζ και Γκάρνερ μετά από χωρισμό και νέο γάμο.

«Η ανάμειξη οικογενειών μετά το διαζύγιο είναι ένα πολύπλοκο ταξίδι, με επιπτώσεις όχι μόνο συναισθηματικές αλλά και ψυχολογικές και κοινωνικές», δήλωσε η ολιστική ψυχοθεραπεύτρια Sadhna Monteiro.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου οι μισοί διαζευγμένοι ξαναπαντρεύονται μέσα σε πέντε χρόνια από τον χωρισμό τους.

«Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με τον πρώην σύντροφό σας θα επηρεάσει σημαντικά την ευκολία της ανάμειξης των οικογενειών», δήλωσε η Nicole Sodoma, δικηγόρος διαζυγίων και συγγραφέας του βιβλίου «Please Don’t Say You’re Sorry».

«Μια ισχυρή βάση μεταξύ των γονέων μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για τα παιδιά και να διευκολύνει την ομαλότερη ενσωμάτωση της μικτής οικογενειακής μονάδας», πρόσθεσε.

Μια μικτή οικογένεια δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. «Η αποδοχή ότι χρειάζεται χρόνος και ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης μπορεί να είναι αργή είναι απαραίτητη για την επιτυχία μιας νέας οικογένειας που κάνει τα πρώτα της βήματα μαζί», δήλωσε η Monteiro. «Να θυμάστε ότι και οι αρχικές οικογένειες έχουν προκλήσεις και απαιτούν προσαρμογές, όπου ο χρόνος και η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή».