Αν ένα όνομα όρισε το 2023 τότε αυτό είναι το όνομα της Τέιλορ Σουιφτ. Η 34χρονη performer κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να κατακτήσει τα πάντα, όπως το να ανακηρυχθεί πρόσωπο της χρονιάς από το Time, αλλά και να φτάσει την περιοδεία Eras Tour ως την πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών.

Η επιτυχία, όμως, δεν είναι εύκολη. «Αισθάνομαι σαν αυτή να είναι μια επαναστατική στιγμή της καριέρας μου», δήλωσε η ποπ σταρ στο περιοδικό Time νωρίτερα αυτό το μήνα. «Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, ήμουν ψυχικά αρκετά σκληρή για να αντέξω ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Μέσα στο 2023, η Σουιφτ ανέβηκε στη σκηνή 24 διαφορετικών πόλεων, έγινε δισεκατομμυριούχος, έγινε η καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams στο Spotify, έχοντας συνολικά περισσότερα από 26,1 δισεκατομμύρια streams, είχε 44 τραγούδια στο Hot100 chart του Billboard και η ταινία της Eras Tour συγκέντρωσε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η επιτυχία της Σουιφτ αντικατοπτρίζεται και στους αριθμούς. Παρακάτω, θα μάθετε περισσότερα για τη χρονιά της Σουιφτ σε αριθμούς, όπως αναφέρονται στο pagesix.com.

Κυκλοφόρησε 2 άμπλουμ

Όταν η Σουιφτ ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει τα παλιά της άλμπουμ, κανείς δεν περίμενε την απήχηση που θα είχαν. Το 2023, η Σουιφτ κυκλοφόρησε τα άλμπουμ «Speak Now (Taylor’s Version)» – που αρχικά κυκλοφόρησε το 2010 – καθώς και το «1989 (Taylor’s Version)», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και της χάρισε το άλμπουμ της χρονιάς στα τότε Grammy.

Ενώ το πρώτο «1989» είχε θεωρηθεί ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της Σουιφτ, το «Taylor’s Version» κατέληξε να ξεπεράσει σε πωλήσεις το πρώτο, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας του.

66 συναυλίες με το Eras Tour

Η Σουιφτ ξεκίνησε την περιοδεία της Eras Tour τον Μάρτιο και ανέβαινε στη σκηνή σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τον Νοέμβριο. Οι συναυλίες της διαρκούσαν πάνω από 3 ώρες, με 44 τραγούδια από 10 άλμπουμ της και 16 αλλαγές κοστουμιών.

Τα σόου της δεν έμειναν μόνο στην καρδιά των θαυμαστών της, αλλά επηρέασαν και την οικονομία των ΗΠΑ – η οποία είδε μια ώθηση 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των χρημάτων που ξόδεψαν οι θαυμαστές της.

106 υποψηφιότητες σε βραβεία

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η performer ήταν υποψήφια για 106 βραβεία παγκοσμίως και κέρδισε πάνω από τα μισά από αυτά. Ανάμεσα σε αυτά, κατάφερε να κερδίσει το 12ο Grammy της για το καλύτερο μουσικό βίντεο, ενώ είναι υποψήφια για άλλα έξι το 2024. Παράλληλα, φέτος θα είναι για τέταρτη φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Αν και δεν έχει κερδίσει ακόμη τη διάκριση στον κινηματογράφο, η Σουιφτ θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αρπάξει το χρυσό αγαλματίδιο το 2024 για το «Taylor Swift: The Eras Tour».

Αποθανατίστηκε πάνω από 24 φορές σε βραδινές εξόδους στη Νέα Υόρκη

Τι και αν είχε 66 συναυλίες να δώσει, η Σουιφτ κατάφερε να μην παραμελήσει τις φίλες της, όπως η Σελένα Γκόμεζ και η Μπλέικ Λάιβλι, και βγήκε μαζί τους σε κλαμπ της Νέας Υόρκης. Η 34χρονη πέρασε τον ελεύθερο χρόνο που της έμενε ανάμεσα στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με τους ανθρώπους που αγαπά, ενώ δεν δίστασε να κάνει και νέες φιλίες, όπως με την ηθοποιό Σόφι Τέρνερ.

Πέρασε από 3 σχέσεις

Η Σουίφτ χώρισε με τον σύντροφό της Joe Alwyn στις αρχές του 2023 μετά από έξι χρόνια σχέσης, ενώ η είδηση δεν έγινε γνωστή μέχρι τον Απρίλιο. Μετά τον χωρισμό τους, η μουσικός είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Matty Healy των The 1975. Ωστόσο, μετά από περίπου ένα μήνα, το ειδύλλιο έληξε.

Όλα άλλαξαν όταν μπήκε στη ζωή της ο σταρ του NFL Travis Kelce. Ο Kelce παρακολούθησε μια από τις συναυλίες της Swift στο Eras Tour τον Ιούλιο και μετά τη συναυλία, ο παίκτης των Kansas City Chiefs αποκάλυψε σε podcast ότι προσπάθησε – και απέτυχε – να δώσει στη Σουιφτ τον αριθμό του. Παρά την αρχική απόρριψη, ένας κοινός φίλος του ζευγαριού έπεισε με κάποιο τρόπο τη Σουιφτ να δώσει μια ευκαιρία στον Kelce και από τότε το ζευγάρι είναι μαζί.

Τώρα, η Σουιφτ συνηθίζει να παρακολουθεί τους αγώνες του Kelce, ενώ ο αθλητής ταξιδεύει συχνά για να βλέπει την αγαπημένη του να ανεβαίνει στη σκηνή.

Παρακολούθησε 9 αγώνες των Kansas City Chiefs

Η επιβεβαίωση της σχέσης των δύο αστέρων, ήρθε όταν η Σουιφτ παρακολούθησε τον αγώνα του αστέρα του NFL εναντίον των Chicago Bears στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις εβδομάδες που περιόδευε, η ίδια έγινε σταθερή αξία στις κερκίδες του Arrowhead Stadium, όπου παρευρισκόταν εκεί για να υποστηρίξει τον Kelce σε εννέα από τους αγώνες της περιόδου.

Έκανε τουλάχιστον 100 ταξίδια με το ιδιωτικό της τζετ

Η Σουιφτ έχει στην κατοχή της δύο αεροσκάφη αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων: ενός Dassault Falcon 7X, του μεγαλύτερου τζετ της, το οποίο μπορεί να χωρέσει έως και 16 επιβάτες, και ενός Dassault Falcon 900, το οποίο μεταφέρει έως και 12 άτομα. Μάλιστα, το Falcon 7x της τραγουδίστριας πέταξε 97 φορές φέτος και το μικρότερο αεροπλάνο της χρησιμοποιήθηκε για 68 πτήσεις.

Αν και η Σουιφτ βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων κατακρίσεων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ένας εκπρόσωπος της τραγουδίστριας αποκάλυψε ότι «το τζετ της δανείζεται τακτικά σε άλλα άτομα». «Είναι λάθος να θεωρούμε πως η ίδια έκανε όλα αυτά τα ταξίδια», ανέφερε τότε. Ωστόσο, δεν αναφέρεται πόσα ταξίδια ακριβώς έκανε η ίδια.