Καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια Σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Νίκος Αναδιώτης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεκνοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι.

Ο ηθοποιός δήλωσε αρχικά ότι δεν συμφωνεί με αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήθελα να έχω γονείς ίδιου φύλου». Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να καλέσει ένα ομόφυλο ζευγάρι για παράδειγμα σ’ ένα παιδικό πάρτι καθώς: «Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και χρώματος. Βάζω τον εαυτό μου και σκέφτομαι αν θα μου άρεσε να έχω δύο γονείς του ίδιου φύλου. Δεν θα ένιωθα καλά», είπε.

«Θα είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα αυτό το παιδί. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να κυκλοφορήσει… Ας το θεωρήσουμε ότι είναι το πιο φυσιολογικό, γιατί το συζητάμε το 2023; Αν ήταν φυσιολογικό, θα έπρεπε να είχε λυθεί χιλιάδες χρόνια πίσω. Στην κοινωνία υπάρχει το πρόβλημα της αποδοχής», πρόσθεσε και συνέχισε: «Όταν κάτι είναι φυσιολογικό, γιατί να κρύβεται; Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό στην ελληνική κοινωνία».

Η σχέση του με τη θρησκεία

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναδιώτης αναφέρθηκε στη σύνδεση που έχει με τη θρησκεία, λέγοντας πως έχει γίνει συνήθεια στα παιδιά του να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία. «Δεν τα δυσαρεστεί. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό για εκείνα», ανέφερε σχετικά.

«Έχω πει στα παιδιά μου πως η εκκλησία είναι πιο σημαντική από το σχολείο. Θεωρώ ότι το να πάει κάποιος που πιστεύει σε έναν ναό είναι πολύ σημαντικό. Πηγαίνεις εκεί να ευχαριστήσεις το Θεό», είπε στη συνέχεια και σημείωσε: «Τα παιδιά θέλουν να κάνουν αυτά που βλέπουν κι όχι αυτά που ακούν. Αν βλέπουν τους γονείς να κάνουν κάτι, το θεωρούν πως αυτό είναι και το σωστό».

«Δεν την είχα πάντοτε αυτή την αγάπη για τον Θεό, αλλά με τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Είναι ζωτικής σημασίας για μένα αυτή η σχέση», δήλωσε.