Ο ηθοποιός Ντιν Σάλιβαν πέθανε σε ηλικία 68 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ο Σάλιβαν ήταν γνωστός για τον ρόλο του Τζίμι Κόρκχιλ στη σειρά Brookside, που παιζόταν από το 1986 μέχρι και το 2003.

Σύμφωνα με το bbc.com, ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη το 2018. Η οικογένεια του Σάλιβαν ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «ανακοινώνει με βαθιά θλίψη ότι ο ηθοποιός έφυγε ειρηνικά από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια».

«Ο Ντιν έμεινε περισσότερο στη μνήμη μας ως το μακροβιότερο μέλος του καστ της πρωτοποριακής σειράς Brookside του Channel 4 που έπαιζε τον ρόλο του Τζίμι Κόρκχιλ, καθιστώντας τον Ντιν ένα βρετανικό είδωλο της σαπουνόπερας. Εκατομμύρια άνθρωποι τον θυμόντουσαν και τον θυμούνται ακόμα ως “Jimmy”, ενώ για την οικογένεια και τους φίλους του ήταν ο “Dino”».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η οικογένεια του Ντιν θέλει να ευχαριστήσει το νοσοκομείο Arrowe Park για την ακλόνητη και συνεπή υποστήριξή του. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική τους ζωή την ώρα της θλίψης τους».

«Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας»

Νωρίτερα φέτος, ο Σάλιβαν μίλησε για τη διάγνωσή του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liverpool Echo και ενθάρρυνε το κοινό να ελέγχεται για σημάδια καρκίνου. Είπε ότι πήγε στο γιατρό επειδή «η δύναμη της ροής μου όταν πήγαινα στην τουαλέτα είχε μειωθεί».

«Την πρώτη φορά που πήγα στον γιατρό μου, μου είπε ότι θα το παρακολουθούμε και θα δούμε πώς θα συνεχίσετε. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». Και συνέχισε: «Όταν ξαναπήγα, είδα έναν γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία του προστάτη. Μου έκανε μια γρήγορη εξέταση και μέσα σε δύο εβδομάδες ήμουν στο νοσοκομείο και μιλούσα με τον σύμβουλο».

«Αν είχα ακούσει τον πρώτο γιατρό, μπορεί να ήταν διαφορετική η ιστορία, οπότε πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. 11 φορές στις 10, έχετε δίκιο… Όπως συμβαίνει με πολλούς καρκίνους, αν εντοπιστούν νωρίς, είναι θεραπεύσιμοι».

Ο Σάλιβαν γεννήθηκε και σπούδασε στο Λίβερπουλ και πρωταγωνίστησε στο Brookside όταν η σειρά βρισκόταν στο απόγειό της, όταν την παρακολουθούσαν εκατομμύρια θεατές. Το 2003, ο Σάλιβαν κέρδισε το βρετανικό βραβείο σαπουνόπερας για τον ρόλο του ως Jimmy στην τηλεοπτική σαπουνόπερα, έχοντας παίξει τον ρόλο για 17 χρόνια.