Ο Βλάσσης Μπονάτσος είναι μία από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική showbiz. Είχε αστείρευτο πάθος και ενέργεια, μοναδικό χιούμορ, μία παιδική αθωότητα, ιδιαίτερο ταλέντο και μία αυθεντικότητα που σπάνια συναντά κανείς. Ο «αιώνιος έφηβος» πέθανε στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 54 ετών. Σήμερα θα έκλεινε τα 74 του χρόνια. Το Νewsbeast τον τιμά με ένα βίντεο στο οποίο συλλέξαμε τις ατάκες και στιγμές του που ξεχωρίσαμε.

Σύντομη βιογραφία του

Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε σαν σήμερα, 30 Νοεμβρίου του 1949. Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είχε και έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο. Όταν ήταν έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok και στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού από το 1969 έως το 1972.

mponatsos

Παντρεύτηκε τη Μάρθα Κουτουμάνου -κόρη της Ζωής Λάσκαρη– και απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Ζένια.

Η πορεία του με τους Πελόμα Μποκιού

Το όνομα Πελόμα Μποκιού προέρχεται από συλλαβές των ονομάτων των μελών του συγκροτήματος, δηλαδή: Δαπέρης, Λογοθέτης, Μαρινάκης, Μπονάτσος και Κιουρκτσόγλου.

Το παράξενο είναι ότι η φήμη τους ξεκίνησε από το εξωτερικό και εξαπλώθηκε έπειτα στην Ελλάδα. Πώς έγινε αυτό; Στις 22 Ιανουαρίου του 1971, το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, δημοσίευσε την επιστολή ενός αναγνώστη, ο οποίος έγραφε:

«Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος του περιοδικού Rolling Stone και διάβασα ένα άρθρο του για την ελληνική ποπ, και τον Σαββόπουλο και τους Πελόμα Μποκιού….Ποιοι είναι αυτοί; …αν όντως υπάρχει αυτό το γκρουπ και δεν το ξέρουμε εμείς και το ξέρουν οι ξένοι καλύτερα από εμάς, είμαστε άξιοι συλλυπητηρίων…»
(Ιωάννης Στασινόπουλος. Επιστολή στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Ιαν 1971)

Βλάσσης Μπονάτσος

Έκτοτε η φήμη τους εκτοξεύθηκε. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο γράφτηκε από τον Γιάννη Κιουρτσόγλου και ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Πελόμα Μποκιού στα 70’s, ένας αστυνομικός πήγε να διακόψει τη συναυλία τους. Τότε ο Βλάσσης Μπονάτσος ζήτησε να τους επιτρέψει να πουν άλλα δύο τραγούδια, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναυλία και να μπορέσουν να πληρωθούν, για να γλιτώσουν το ξύλο από τους πατεράδες τους. “Μέχρι και τον εθνικό ύμνο θα παίξουμε αν θέλετε”. Τελικά η συναυλία κράτησε άλλα 25 λεπτά.

Η μετέπειτα πορεία του

Μετά την αποχώρησή του από τους Πελόμα Μποκιού, ο Βλάσσης Μπονάτσος συνέχισε τη σόλο καριέρα του και κυκλοφόρησε πολλά επιτυχημένα τραγούδια, όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» και πολλά άλλα. Επίσης, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες, όπως η Αλέξια στο τραγούδι “Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός” και ο Κώστας Τουρνάς στο τραγούδι “Έλα Ήλιε Μου».

25 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού “Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», ο Μπονάτσος ηχογράφησε μια νέα εκδοχή του μαζί με τους Goin’ Through, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία και έδωσε νέα ζωή στο τραγούδι.

Η γνωριμία του με την Αλίκη

Βλάσσης Μπονάτσος - Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στις αρχές της δεκαετίας του 80′ πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση «Εβίτα» μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παίζοντας τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Επίσης, έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Ο Βλάσσης και η Αλίκη είχαν σχέση σχεδόν έξι χρόνια, από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, όπως τουλάχιστον διαμήνυαν τα περιοδικά της εποχής.

Η τηλεόραση

Ο Βλάσσης άφησε ανεξίτιλο το σημάδι του στα πρώτα βήματα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Τη δεκαετία του 90′ το Mega Channel προβάλλει την τηλεοπτική σειρά «Απαράδεκτοι», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου (δείτε δηλώσεις της για τον Βλάσση), ο Βλάσσης Μπονάτσος, η Ρένια Λουιζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης. Δεκάδες ατάκες του όπως το «Καλά με συγχωρείς» ή το «Φοβερό!» έγραψαν ιστορία.

Οι απαράδεκτοι

Οι Απαράδεκτοι, ακόμα και σήμερα, 32 (!) χρόνια μετά την πρώτη τους προβολή, θεωρούνται ως μια από τις κορυφαίες κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Μετά τους Απαράδεκτους συμμετείχε σε σειρές όπως το «Στον Αστερισμό της Γραβάτας», «Της Ελλάδος τα Παιδιά» και το «Εκείνες και Εγώ».

Τα επόμενα χρόνια παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως: «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα», όπου οι φάρσες και οι πλάκες του άφησαν εποχή, ενώ η ενέργεια και το χιούμορ του τον έκαναν εξαιρετικά αγαπητό στο κοινό.

Το αστέρι έσβησε

Ο Βλάσσης Μπονάτσος πέθανε ξαφνικά στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 55 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε “αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα”. Η αιφνίδια απώλειά του σόκαρε το ελληνικό κοινό. Αυτή η τραγική απώλεια άφησε ένα κενό στον χώρο της ελληνικής ψυχαγωγίας και τη μουσική σκηνή. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, η κληρονομιά του Βλάσση Μπονάτσου και η θετική του ενέργεια ζουν ακόμα μέσα από τις εντυπώσεις που άφησε στο κοινό.

Ας δούμε ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές του σε ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Βλάσση Μπονάτσο…

@newsbeast.gr

Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν «φοβερός, τρομερός, πάρα πολύ ωραίος»! Σήμερα θα γινόταν 74 ετών. Στο παρακάτω βίντεο ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες στιγμές του.

♬ original sound – newsbeast – newsbeast

Τα αποσπάσματα είναι από το Youtube και ως πηγές εμφανίζονται:

Idols (ΣΚΑΪ)
Απαράδεκτοι (MEGA)
Μαζί στο STAR (STAR)
Πρωταγωνιστές (MEGA)

Διαβάστε σχετικά:

Ο αιώνιος έφηβος της ελληνικής showbiz Βλάσσης Μπονάτσος