Μια συνέντευξη στο podcast Ζοσιμάρ παραχώρησε η Χάρις Αλεξίου απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στην εκπομπή «Breakfast at Star». Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη φωνή της και την απόφασή της να αποσυρθεί από το τραγούδι και συγκίνησε με όσα είπε.

«Θα έλεγα την Προσευχή (σ.σ αν είχα ξανά τη φωνή μου). Ας ερχόταν αυτό και θα έβρισκα τραγούδια να πω. Το βλέπω στον ύπνο μου ότι τραγουδάω και βλέπω ότι ξέρω ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω πια. Και έλεγα “Κοίτα! Ξαναγύρισε η φωνή μου” και είναι πολύ ωραία. Μήπως το κάναμε πολύ δραματικό;», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.

«Όταν είπα τον στίχο “Τα πλήρωσα με τη φωνή μου” το πείραξα, γιατί κάτι γινόταν μέσα μου εκείνη τη στιγμή, δε βγήκε τυχαία», είπε χαρακτηριστικά η Χάρις Αλεξίου και η αναφορά είναι για το τραγούδι της «Πανσέληνος», στο οποίο άλλαξε ένα στίχο, καθώς το ερμήνευσε για το project της, Reworks, που κυκλοφόρησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα νέο album της ερμηνεύτριας, στο οποίο επανασυστήνει με άλλο ρυθμό και ενορχήστρωση 10 τραγούδια της ήδη γνωστά στο κοινό.

Ο γιος της αποφάσισε να αναλάβει την παραγωγή των τραγουδιών της και να δώσει μια νέα πνοή, έχοντας και το σύγχρονο στοιχείο της μουσικής.

Η ίδια δεν περίμενε ότι θα έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και το θεωρεί ως δώρο που της έκανε ο γιος της.

Σε αυτό ο στίχος «Τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μου», έγινε: «Τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με τη φωνή μου».

Η Χάρις Αλεξίου το 2020 είχε ανακοινώσει την έξοδό της από τις live εμφανίσεις και τις συναυλίες της.

«Δεν γίνεται να κοροϊδεύεις», είπε πριν από λίγους μήνες για την απόφασή της να σταματήσει να τραγουδά ζωντανά στην εκπομπή Στούντιο 4.

«Το πένθος δεν ήταν, επειδή έφυγα από τη δουλειά. Το πένθος -ας μην φοβόμαστε να πούμε τη λέξη ακόμα- ήταν για την απώλεια της φωνής», είπε στη συνέχεια. «Αυτό, όσο κι αν θες να το διασκεδάσεις, να πεις “τα έκανα όλα, τα έζησα, επιτυχία, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, έπαιξα στα ωραιότερα και μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είμαι χορτάτη καλλιτέχνις”… Όμως, θέλεις τη φωνή σου» και παραδέχτηκε «Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω. Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο, που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό, σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”».