Ήταν 5 Δεκεμβρίου όταν η Μαίρη Συνατσάκη έφερε στον κόσμο την κόρη της, το πρώτο της παιδί με τον Ίαν Στρατή. Η καθημερινότητα της γνωστής influencer έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, αφού πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της έχει η Ολίβια. Η ίδια όμως, έχει καταφέρει να συνδυάζει τη δουλειά της, παράλληλα μαζί με τη μητρότητα.

Τις τελευταίες ώρες η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα ξεχωριστό βίντεο για τη μητρότητα μέσα από το οποίο με έναν μοναδικό τρόπο περιέγραψε όλα τα συναισθήματα που νιώθει μια μητέρα όταν αποκτά παιδί και η ανάρτησή και όπως ήταν αναμενόμενο απέσπασε χιλιάδες like.

Η επιχειρηματίας δεν έκρυψε ποτέ από τους διαδικτυακούς της φίλους πώς είναι η νέα της καθημερινότητα με το νέο αυτό πλασματάκι στη ζωή τους, μιλώντας πάντα όχι μόνο για τα θετικά συναισθήματα που σου δημιουργεί η μητρότητα, αλλά και για τους προβληματισμούς και τα άγχη της.

«11 μήνες Ολίβια και για πάντα»

Σχεδόν κάθε μήνα που μεγάλωνε η μικρή Ολίβια, η Μαίρη Συνατσάκη έκανε και μια ανάρτηση στα social media της σχετικά με τα όσα είχε καταλάβει και νιώσει τους αντίστοιχους μήνες που ήταν μαμά. Έτσι έκανε και για τους 11 μήνες που έκλεισε η μικρούλα κάνοντας όμως ένα βίντεο διαφορετικό από όσα μάς είχε συνηθίσει.

Σε αυτό η ίδια ουσιαστικά μετέφρασε το βίντεο που είχε δημιουργήσει στο Instagram η Shawna Lander, μια άλλη μαμά 2 παιδιών και ηθοποιός. Όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η Μαίρη Συνατσάκη όταν είχε δει το βίντεο της Shawna «γελούσε και έκλαιγε μαζί μετά από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια την είχε καταλάβει». Κάπως έτσι θέλησε να κάνει το βίντεο της μαμάς αυτής στα ελληνικά για να είναι πιο «οικείο» στις μαμάδες στην Ελλάδα.

«Αυτό το βίντεο κατάφερε μέσα σε δευτερόλεπτα να με παρηγορήσει, να μου πάρει τις ενοχές και να μου πει ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ήθελα να υπάρχει άλλη μια εκεί έξω που να το βιώνει έτσι και να μην είμαι η μόνη. Ήθελα να το κάνω στα ελληνικά για να είναι ακόμη πιο οικείο το νόημα του σε όλους όσοι βιώνουν την συνθήκη αυτή και ήταν απελευθερωτικό να αφήσω τον εαυτό μου να ξεστομίσει όλα αυτά δημόσια. Μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να πιστέψετε ότι κάτι που έχει τόόόόση ομορφιά όσο το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν χωράει κανένα αρνητικό συναίσθημα. Όπως και αν περνάς αυτήν την περίοδο μακάρι ποτέ να μην νιώσεις μόνη ή παράλογη ή υπερβολική. Τα καταφέρνουμε» έγραψε μεταξύ άλλων στη λεζάντα του βίντεο για τους 11 μήνες της παρέα με την Ολίβια η Μαίρη Συνατσάκη.

Στο ποστ, η Μαίρη Συνατσάκη συναντάει τη «μαμά Μαίρη Συνατσάκη» σε έναν εσωτερικό διάλογο που εξωτερικεύεται και αναφέρονται τα εξής:

«- Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου!

– Ναι! Δεν είναι τέλεια;

– Και το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου!

– Εννοείται.

– Νιώθω πραγματικά ερωτευμένη!

– Είναι μοναδικό το συναίσθημα.

– Δεν θέλω να το κάνω άλλο…

– Σαν να θέλεις να αποδράσεις!

– Δεν θέλω να αναλάβει κανένας άλλος γιατί θέλω να το κάνω εγώ!

– Συν ότι δεν θα το κάνουν με τον τρόπο που θα ‘θελες!

– Είμαι τόσο χαρούμενη!

– Η καρδιά μου είναι τόσο γεμάτη.

– Αλλά δεν είμαι και τόσο χαρούμενη.

– Ναι γιατί δεν είμαι ακριβώς γεμάτη.

– Νομίζω ότι θα βοηθούσε να κοιμηθώ λίγο.

– Μόνο για 20 λεπτά!

– Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που έχω να κάνω.

– Ναι! Δεν υπάρχει χρόνος.

– Ούτως ή άλλως είμαι πολύ αγχωμένη για να κοιμηθώ.

– Νιώθω ότι χάνω λίγο το μυαλό μου (γελάει).

– Ναι ακριβώς αυτό (γελάει)».

Η καλή της φίλη Ντορέττα Παπαδημητρίου εξήγησε γιατί αυτό το βίντεο «άγγιξε όλες τις μαμάδες»

Πολλές ήταν οι διάσημες και μη Ελληνίδες που παρακολουθώντας το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη ταυτίστηκαν και «αναφώνησαν» στα σχόλιά τους «Ε μα ναι!» ή «Αυτό ακριβώς».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου εξήγησε όμως, ακριβώς γιατί αυτό το βίντεο «άγγιξε όλες τις μαμάδες», ακόμα κι αυτές που τα παιδιά τους, όπως και τα δικά της, δεν είναι στην ηλικία της Ολίβιας, αλλά πολύ πιο μεγάλα κι έχουν ανοίξει τα φτερά τους.

«Ένα από τα καλά (σπουδαία θα έλεγα) που έχουν προσφέρει στη ζωή μας τα social media είναι η συμπαράσταση, η κατανόηση κι η ανακούφιση που νιώθουμε βλέποντας ότι δεν είμαστε μόνοι στις προκλήσεις της ζωής μας. Ότι μπορεί αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε και δεν μπορούμε να το βάλουμε σε τάξη, να το εξηγήσουμε και να το επικοινωνήσουμε, το νιώθει και κάποιος άλλος. Το ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο κι ας μην γνωριζόμαστε. Όταν μοιραζόμαστε εμπειρίες, συναισθήματα, σκέψεις – μέσα από τις πλατφόρμες μας – με βάση πάντα την αγάπη και τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους» έγραψε στην ανάρτησή της η Ντορέττα Παπαδημητρίου για να προσθέσει:

Θα ήθελα πάρα πολύ όταν έγινα εγώ μαμά και στα 26 μου είχα 2 παιδιά να μπορούσε να μπορούσα να μπω στο Instagram και να δω αυτό το post της Μαίρης Συνατσάκη. Είμαι σίγουρη ότι θα με ηρεμούσε και θα με βοηθούσε πολύ σε αυτή τη μεταμορφωτική περίοδο της ζωής μου. Θα ένιωθα ότι έχω μια φίλη που μπορεί να με καταλάβει, μιας και καμία φίλη μου δεν είχε γίνει ακόμα μαμά… Παρ’ όλα αυτά, αυτό το post, μας αγγίζει όλες τις μαμάδες. Ακόμα κι εμάς που προσπαθούμε να βρούμε τις ισορροπίες μέσα μας, τώρα που τα παιδιά μας μεγάλωσαν και σιγά σιγά φεύγουν απ’ τη φωλιά μας, για ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και να ζήσουν τη ζωή τους.