Το ταξίδι μιας γυναίκας από τη Νέα Υόρκη στην Ιταλία εξελίχθηκε σε άσχημη εμπειρία για εκείνη, καθώς αυτό που της συνέβη δεν το περίμενε ποτέ. Η Nancy Jiang πίστευε ότι ήταν ντυμένη κατάλληλα για τον ζεστό καλοκαιρινό καιρό στη ρομαντική Βενετία – αλλά οι Ιταλοί είχαν διαφορετική γνώμη.

Η ταξιδιώτισσα σοκαρίστηκε όταν ένας φύλακας ασφαλείας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την επίπληξε για το ντύσιμό της. Η Jiang έμεινε ταπεινωμένη ενώ στεκόταν στην ουρά για να μπει στον ναό. Η ίδια τον κατηγόρησε για «μισογυνισμό».

Η ιστορία της δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα The Sun, όπου η Jiang μίλησε για την ενοχλητική εμπειρία της. Όπως μεταδίδει το nypost.com, η Jiang ταξίδευε με μια φίλη της, η οποία έχασε την πτήση τους. Ως εκ τούτου, είχε μία ημέρα για να δει κάποιες από τις εκθέσεις μόνη της, πριν φτάσει στην πόλη η παρέα της.

Η Jiang σημείωσε ότι δεν είχε πάρει πολλά ρούχα για τις διακοπές, παρά μόνο ένα λινό φόρεμα, δύο τζιν και μερικές μπλούζες. Ο καιρός στη Βενετία ήταν ζεστός, αγγίζοντας τους 32 βαθμούς Κελσίου, και η Jiang αποφάσισε να φορέσει το φόρεμά της για να δροσίζεται.

Αλλά όταν έφτασε στην πολυσύχναστη πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός, είδε ότι πολλοί τουρίστες έμοιαζαν πιο καλυμμένοι από εκείνη. Μπερδεμένη, στάθηκε και αναρωτήθηκε γιατί με τέτοια ζέστη, οι άνθρωποι φορούσαν μακριά ρούχα.

«Μου πήρε πάρα πολύ καιρό για να συνειδητοποιήσω το λάθος που είχα κάνει», έγραψε. «Έβγαλα το εισιτήριο του κινητού μου και είδα την προειδοποίηση για τον κώδικα ενδυμασίας, η οποία επιβεβαίωσε την υποψία μου ότι δεν ήμουν, εκείνη τη στιγμή, κατάλληλα ντυμένη για τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου».

Η Jiang δεν είχε πολύ χρόνο για να πάει πίσω στο ξενοδοχείο της και να αλλάξει, οπότε αγόρασε ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και το φόρεσε πάνω από το φόρεμά της, ώστε να μπορέσει να μπει στην ουρά. «Νόμιζα ότι οριακά απέφυγα την καταστροφή», έγραψε η Jiang, προσθέτοντας ότι τα γόνατα, οι ώμοι και οι κλείδες της ήταν καλυμμένα.

Μόλις έφτασε στην πρώτη γραμμή, ο φρουρός την κοίταξε επικριτικά και ψιθύρισε στα ιταλικά «μερικά λόγια για τον χαρακτήρα μου και/ή το γούστο μου στη μόδα». Η Jiang συνέχισε να τραβάει νευρικά το φόρεμά της για να βεβαιωθεί ότι κάλυπτε τα γόνατά της, ενώ ο φρουρός έβγαλε έναν «δραματικό αναστεναγμό» και κούνησε αποδοκιμαστικά το κεφάλι του.

«Ανταπέδωσα έναν εξίσου δραματικό αναστεναγμό», δήλωσε ο Jiang. «Και τράβηξα το φόρεμα απίστευτα χαμηλά, προκαλώντας τον νοερά να ξανά πει κάτι, οτιδήποτε». Αλλά μετά από αρκετή ώρα, ο φρουρός υποχώρησε και της επέτρεψε την είσοδο στην εκκλησία.