Η μετακόμιση σε μια νέα πόλη μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και πρόκληση, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός κοινωνικού κύκλου. Η δημιουργία φίλων σε ένα άγνωστο περιβάλλον απαιτεί προσπάθεια αλλά και υπομονή.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ουσιαστικές συνδέσεις στη νέα σου πόλη.

Εξερεύνησε τις τοπικές εκδηλώσεις

Παρακολούθησε τοπικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συγκεντρώσεις. Αυτές είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να γνωρίσεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Αναζήτησε εκδηλώσεις σε κοινοτικά κέντρα, πάρκα ή πολιτιστικά ιδρύματα και μην διστάσεις να ξεκινήσεις συζητήσεις με τους γύρω σου.

Εγγράψου σε συλλόγους ή ομάδες

Εντόπισε λέσχες, ομάδες χόμπι ή αθλητικές ομάδες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σου. Είτε πρόκειται για μια λέσχη βιβλίου, μια ομάδα πεζοπορίας ή μια αθλητική ομάδα, η συμμετοχή σε οργανωμένες δραστηριότητες παρέχει έναν δομημένο τρόπο για να γνωρίσεις άτομα με παρόμοιες ιδέες.

Αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές

Αξιοποίησε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές δικτύωσης για να συνδεθείς με ανθρώπους στη νέα σου πόλη. Πολλές πόλεις διαθέτουν τοπικές ομάδες σε πλατφόρμες όπως το Facebook, όπου οι κάτοικοι οργανώνουν εκδηλώσεις και μοιράζονται πληροφορίες. Παρακολούθησε συναντήσεις ή συγκεντρώσεις που διαφημίζονται μέσω αυτών των καναλιών για να διευρύνεις το κοινωνικό σου δίκτυο.

Παρακολούθησε μαθήματα ή εργαστήρια

Εγγράψου σε μαθήματα ή εργαστήρια που ταιριάζουν με τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σου. Είτε πρόκειται για ένα μάθημα μαγειρικής ή ένα εργαστήριο τέχνης, αυτά τα περιβάλλοντα ενισχύουν φυσικά τις συνδέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται παρόμοια πάθη.

Πόδια νέων

Εθελοντισμός

Μην χάσεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε τοπικές ευκαιρίες εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός όχι μόνο σου επιτρέπει να συνεισφέρεις στη νέα σου κοινότητα, αλλά και σε εκθέτει σε άτομα που είναι πιθανό να μοιράζονται τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σου.

Να είσαι ανοιχτή και προσιτή

Η προσιτότητα είναι το κλειδί όταν προσπαθείς να κάνεις νέους φίλους. Να χαμογελάς να κάνεις οπτική επαφή και να είσαι ανοιχτή σε συζητήσεις. Μην φοβάσαι να ξεκινήσεις μια μικρή συζήτηση σε καθημερινές καταστάσεις, όπως σε μια καφετέρια, ένα παντοπωλείο ή ένα γυμναστήριο.

Συνδέσου με τους γείτονες

Κάνε μια προσπάθεια να γνωρίσεις τους γείτονές σου. Παρακολούθησε τις συγκεντρώσεις της γειτονιάς, συστήσου και εξέφρασε ενδιαφέρον για τις τοπικές δραστηριότητες. Η δημιουργία μιας φιλικής σχέσης με όσους ζουν κοντά σου μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση κοινότητας και να σου προσφέρει ένα σύστημα υποστήριξης.